Laleh och Per Andersson, här som karaktären Rocklegenden. ”Han är gubbig och dammig men samtidigt rätt gullig”, säger komikern från Balltorp.
Laleh och Per Andersson, här som karaktären Rocklegenden. ”Han är gubbig och dammig men samtidigt rätt gullig”, säger komikern från Balltorp. Bild: Gustav Thörn

Per Andersson gästar Laleh på Ullevi

I fjol agerade han och damorkestern förband åt Håkan Hellström på Ullevi. Och när Laleh uppträder på samma arena i sommar kommer en av gästerna vara – Per Andersson.

ANNONS
|

Uppdragen fortsätter hagla över Balltorpssonen Per Andersson. För tre veckor sedan invigde han sin egen utställning på Mölndals stadsmuseum och för närvarande är han ute på dubbla Sverigeturnéer med egna showen Räkhäst samt uppsättningen Peter Pan går åt helvete.

Under onsdagen blev det dessutom officiellt att skådespelaren och komikern gästar Hammarkullens stolthet Laleh under konserten på Ullevi 26 augusti – hennes sista spelning på sommarens Sverigeturné.

– Jag har bjudit in mina drömgäster och människor som har hjälpt mig eller varit med mig på denna resa och hoppas på en festlig kväll full av överraskningar, skratt, tårar och musik, säger Laleh i ett pressmeddelande.

ANNONS

”Helt fantastiskt”

Vid lunchtid får Mölndals-Posten kontakt med Per Andersson. Och den första frågan känns rätt given:

Vad har du att säga om matchen i svenska cupen mellan Gais och Blåvitt?

– Tja, varför inte. Trevligt … Hur gick det, frågar Balltorpssonen som utsågs till Gaisambassadör 2012.

Gais vann med 2–1.

– Vann vi? Men cheezes. Var vi bra? Det låter ju helt fantastiskt, men det säger väl också en del om hur jag haft det, och har det den här vintern och våren.

”Tajt på lodrät fem”

Förutom de parallella Sverigeturnéerna väntar tv-serieinspelning om två veckor och i vår ska han även skriva fler än ett manus för framtiden. Till sommaren väntar dessutom medverkan i Eva Rydbergs allra sista sommarteateruppsättning i Helsingborg.

Får du ihop allt det här?

– Egentligen inte. Tajt ska in på lodrät fem.

Improviserade med Laleh

De senaste dagarna har artisten Laleh lagt upp sketcher på Instagram med Per Andersson. Bland annat framträder Balltorpssonen som karaktären Rocklegenden, en karaktär han också kommer gestalta på Ullevi 26 augusti.

– Han är ett väsen, en myt och det finns något kul med den karaktären. Han är gubbig och dammig men samtidigt rätt gullig.

Laleh sommarturné 2023

28/7 Helsingborg – Sofiero Slott

29/7 Borgholm – Slottsruinen

4/8 Umeå – Skeppsbron

5/8 Luleå – Södra Hamn

12/8 Rättvik – Dalhalla

19/8 Stockholm – Tele2 Arena

26/8 Göteborg – Ullevi

Hur gick det till när Laleh hörde av sig?

– I höstas var vi med i Hellenius hörna (TV4) tillsammans och vi hade så jävla roligt ihop. Hon hade studerat improvisation i LA och det gick ju jag igång på så vi gjorde en improvisation i programmet. Sen ringde hon upp och frågade om jag kunde vara med på Ullevi så efter det har vi träffats och spelat in lite sketcher som hon lagt ut nu.

”Kommer bli helt magiskt”

Laleh var förra året den första svenska kvinnliga artist som spelat på Ullevi. I sommar begår hon samma debut för Tele2 arena i Stockholm.

– Jag tycker Laleh är skitbra. Det ska bli så kul att få köra sketcher med henne på Ullevi, det kommer bli helt magiskt.

LÄS MER:Per Anderssons egen guide till Mölndal: ”Pirr i bröstet”

LÄS MER:Per Anderssons fanatiska fans golvade Carola: ”Var jävla oväntat”

LÄS MER:Damorkestern och Per Andersson taggade för Ullevi

ANNONS