Per Anderssons fanatiska fans golvade Carola: ”Var jävla oväntat”

"Det mest absurda jag varit med om”. Orden kommer från en av Sveriges – och Balltorps – mest absurda komiker och handlar om den händelse som nyligen utspelade sig i hans loge.

ANNONS
|

Per Anderssons föreställning Räkhäst är ute på turné. Under helgen som gick spelade han på privatteatern Rival i Stockholm. Hans vän från SVT:s Stjärnorna på slottet, Carola Häggkvist, var en av många i publiken, och i den fanns också fem herrar – utklädda till kräftor.

– Det var det mest absurda jag varit med om. Jag har aldrig sett dem tidigare men de hade förklarat för personalen på teatern att ”vi är inte fans, vi är FANATIKER till Per Andersson”.

Byggde kräftdocka av Per

För den som följt Balltorpssonens resa från ungdomsensemblen Humoristerna via Mölndalsrevyn och vidare ut på landets stora scener känner kanske till hans förkärlek för allehanda utstyrslar. Bland annat en korvkostym som följt med i många sketcher genom åren. Pers fanatiker hade uppenbarligen gått i läromästarens fotspår.

ANNONS

– De hade haft kräftskiva innan de kom till teatern. De visade film på när de satt och åt i sina kostymer. Och så hade de byggt en kräftdocka av mig, så jag var med på festen.

Håll kräften!

Under föreställningen satt de fem och klafsade med klorna samtidigt som övriga publiken applåderade. Efteråt fick de givetvis komma bakom scenen och hälsa på favoriten från Balltorp.

– De kom in och bara matade på med kräftskämt som ”Vi vill ha bekräftelse” och ”Håll kräften!”

Var det verkligen inte några som du kände?

– Nej, nej. Det var jävla oväntat att jag inte kände dem. Jag vet fortfarande inte vilka de var.

Men pratar de inte Göteborgsdialekt?

– Jo, nånstans i alla fall. Eller om de har tränat hårt på att låta som mig.

Hysteriskt skrattanfall

Samtidigt som kräftmännen drog sina kräftskämt kom Carola Häggkvist in i logen för att gratulera efter föreställningen.

– Hon skulle börja filma och lutade sig mot väggen. Grejen var att det inte fanns någon vägg utan istället rasade hon rakt igenom draperiet och hamnade på rygg på golvet. Det var helt hysteriskt. Och det bästa av allt – kräftorna fann sig och körde vidare med kommentarer som ”Nu är hon ute och simmar”.

På den film Per Andersson lagt ut på Instagram ser man det hysteriska skrattanfall som utbryter när Carola hamnar i backen. Med tanke på glädjen i logen verkar hon dock ha klarat sig utan skador. ”Hon sular rätt in i ett förvaringsutrymme”, skriver Balltorpssonen.

LÄS MER:Svenskarna vill fira midsommar med Per Andersson

LÄS MER:Per Andersson krävs på ny soffa efter Mellokaoset

LÄS MER:Stefan Sporsén från Bifrost spelar med Håkan Hellström på utsålt Ullevi

ANNONS