Måns Zelmerlöw och Per Andersson gör julshow ihop

Mitt i vårvärmen kommer årets första julnyhet – Måns Zelmerlöw och Per Andersson gör en julshow tillsammans.
– Visst är det lite absurt, säger Per Andersson.

ANNONS

Det är 15 grader utanför fönstret. Solen skiner från en klarblå himmel och de lunchlediga människor som strosar förbi på trottoaren har lämnat sina jackor på jobbet. Då dyker Per Andersson upp i luren för att sälja in sin och Måns Zelmerlöws nya julshow ”Tomten och Bocken rider igen”. Och, ja, julen känns rätt avlägsen även för honom.

– Så är det absolut! Men när vi tog våra julbilder härom veckan dök faktiskt den där känslan upp. Visst är det lite absurt?

Redan för två år sedan hade Per Andersson och Måns Zelmerlöw en julshow ihop. De är vänner sedan Zelmerlöws dagar som allsångsledare på Skansen och beslutade sig 2020 för att uppträda inför en begränsad publik på Hamburger Börs i Stockholm. Efter sju föreställningar skärptes dock pandemirestriktionerna och omöjliggjorde fortsatt showande.

ANNONS

Nu har de beslutat sig för att plocka upp tråden och återförena scenfigurerna Tomten och Bocken i en julturné som bland annat tar dem till Avicii arena 7 december och Scandinavium 15 december.

”En croonerartad blandning av Bing Crosby och Rat Pack”

– Vi återvinner en del och skriver mycket nytt. Även om vi uppträder på stora arenor den här gången vill vi försöka återskapa den fina känslan från Hamburger Börs, säger Per Andersson och beskriver deras kommande show som en croonerartad blandning av Bing Crosby och Rat Pack.

Det är en beskrivning som en halvsjuk Måns Zelmerlöw håller med om.

– Vi ska kasta in allt vi har med ett fläskigt band och göra den där eleganta, stiliga drömföreställningen som vi båda har sett framför oss.

Vem är egentligen Tomten och vem är Bocken?

– Det berättar jag inte. Föreställningen bygger på att man inte vet om det.

Är du bättre på att skämta än vad Per Andersson är på att sjunga?

– (skratt) Jag har en rätt bra komisk timing och Per är en mycket bättre sångare än vad många vet. Vi kompletterar varandra rätt bra.

Vi tar frågan vidare till Per Andersson.

Kan Måns Zelmerlöw vara rolig?

– Ehh, ja, alltså ... märkligt att jag tvekar på det. Självklart kan Måns vara rolig. Du skulle se honom i peruk. Han kan vara jäkligt lekfull, påpekar Per Andersson.

Ser du några problem med att blåsa upp er julshow från Hamburger Börs lilla scen till en arena som Scandinavium?

– Nej, inte direkt. Jag menar, vad fan, Kan Michael Bublé kan la vi.

LÄS MER:Stallet comedy satsar vidare med standup på Åby arena

LÄS MER:Per Andersson gästar Laleh på Ullevi

LÄS MER:Per Andersson klippte band till utställningen i Mölndals stadsmuseum

ANNONS