Efter en tuff säsong kantad av förluster lyckades Kållered SK överraska rejält mot den tidigare tabelltvåan Ulricehamn under onsdagen. KSK vann borta med 3–2. Arkivfoto: Petter Ullberg.

Yes, där satt den, KSK!

Kållereds SK gick mot alla odds under onsdagskvällens omgång i hockeytvåan. Den uträknade jumbon vann borta mot den tidigare tabelltvåan Ulricehamns IF, trots en rejält tunn trupp.

Plötsligt händer det, sägs det. Det är verkligen något som spelare och ledare i Kållereds SK kan skriva under på. Under onsdagskvällen vann laget äntligen en match i hockeytvåan. Och inte mot vilka som helst, den tidigare serietvåan Ulricehamns IF fick nämligen smaka på Kålleredssleven. KSK vann matchen med 3–2.

– Otroligt skönt. I dag spelade vi bra och gör exakt det vi ska göra på isen, säger tränare Tobias Burford.

Kållered skrämde hemmalaget i den första perioden genom två mål av Anton Forsberg och Christer Rönnbacke. Den andra perioden slutade mållös, men i tredje fick hemmalaget in en kvittering. Andreas Deák ordnade dock fram ett segermål för KSK med en kvart kvar att spela. Tack vare en storspelande Markus Karlsson i mål lyckades laget hålla ledningen matchen ut.

– Han är grymt bra i mål i den här matchen, säger Burford.

Inför matchen hade Kållered sju förluster på nio omgångar. Därför ville Tobias Burford testa en annan spelvariant mot topplaget.

– Vi ändrade lite och satsade på att spela mer defensivt. De vann också skotten med 46–17, men vi gjorde jobbet, alla gjorde jobbet och därför vann vi trots att vi bara hade 15 man i truppen denna dag på grund av skador och sjukdomar, säger Tobias Burford

Vad betyder en sådan här seger för er?

– Den betyder grymt mycket. Vi har spelat bra i många matcher utan att vinna. Men på den här nivån vill man vinna, det är därför vi håller på. Nu känner vi att det går att slå alla lag i serien. Det här ger oss ett enormt självförtroende, säger Tobias Burford.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar