Wilda dansade med guldglans

14-åriga Wilda Fundin från Mölndal blev på tisdagen juniorvärldsmästarinna i Solo Chachacha, Solo Samba och Artistic Dance Show Latin vid årets världsmästerskap i Artistic Ballroom.

Tävlingarna som avgörs pågår hela veckan i Liberec, Tjeckien med tusentals deltagare. Från Sverige har ett tjugotal dansare åkt för att göra upp om pallplatserna och chans finns till ytterligare medaljer.  

– Jag är otroligt glad och stolt över Wilda. Hon har kämpat mycket hårt och hennes prestation på VM är fantastisk, säger hennes tränare Ted Heikura på Sinclairs dansskola. 

Till helgen arrangeras SM i Katrineholm där Artistic Ballroom, som är den snabbast växande disciplinen inom tävlingsdans i Sverige, finns representerat. Wilda Fundin kommer att vara en av deltagarna och hoppas naturligtvis att formen håller i sig.

MP

Artistic Ballroom och Artistic Dance Show

Artistic Ballroom är en modern vidareutveckling av de traditionella pardanserna i ny fräsch tappning där man dansar solo, duo/par eller i grupp. I Artistic Dance Show dansar man sitt eget showprogram till musik du väljer själv och med kläder och rekvisita.