Karatevärldsmästaren Theresia Larsson och ju-jutsufightern Jennie Brolin med VM-guld i bagaget. De båda kommer på besök till Mölndalsklubben Shindo i helgen för att bland annat ge sparring åt VM-satsande Adam Billger till höger. Foto: Privat / Linus Olsson.

Världsmästare tränar Mölndalstalanger

Karatevärldsmästaren Theresia Larsson, känd från tv och ju-jutsufightern Jennie Brolin med VM-guld i bagaget. De båda kommer på besök till Mölndalsklubben Shindo i helgen.

Läs mer: Han tog SM-silver i jujutsu

Anledningen till det celebra besöket är att Mölndalsföreningen Budoklubben Shindo har två talanger som behöver sparring inför framtiden.

– Det är Dario Tosi och Adam Billger som båda blivit klara för SM och som nu har siktet inställt på att försöka ta sig till VM som går på hemmaplan i Malmö nästa år, säger Jan Olsson, tränare i klubben.

Två världsmästare

Totalt kommer ett 30-tal ju-jutsuutövare till Mölndal för träningslägret som Jan Olsson satt ihop.

– Som tränare och före detta landslagsmedlem tänkte jag utnyttja mina kontakter till gamla träningskompisar och då har vi fått med oss två tjejer som båda är världsmästare, säger han.

Det handlar dels om Theresia Larsson som är världsmästare i karate och som dessutom har tio SM-guld. Hon är dessutom känd från tv-programmet Mästarnas mästare.

– Hon kommer att ta med sig en av sina elever som är Jennie Brolin som vunnit både EM så sent som för två år sedan och även VM i ju-jutsu. Hon är dessutom fortfarande med i landslaget och siktar även hon på att ta sig till VM i Malmö, säger Jan Olsson.

Sätter Mölndal på kartan

Jan Olsson tror att helgens läger i Mölndal sätter klubben på kartan.

– Vi kommer att ha deltagare på lägret från Umeå i norr och från Skåne i söder, säger han.

Hans förhoppning är att talangerna från Mölndalsklubben och de andra på lägret ska lära känna eliten.

– Om man får träffa människor som blivit världsmästare kan man lättare se sig själv i den rollen och helt enkelt inse att det är helt vanliga människor som tycker om att träna som vinner VM, säger Jan Olsson.

Framtida OS-sport?

Ju-jutsu som sport är relativt liten i Sverige, men internationellt finns många utövare och till VM i Malmö räknar man med att över 40 olika nationer kommer finnas representerade.

– Ju-jutsu står och knackar på dörren till OS, men har inte kommit med än, säger Jan Olsson.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar