Uppryckningen räddade Jitex-poäng

En sämre första halvlek och en bättre andra halvlek. Så såg det ut för Jitex Mölndal under lördagens möte med Lindö FF. Därmed slutade matchen också oavgjort, 2–2.

– Tråkigt att tappa poäng, tycker tränaren Kajsa Tornfalk.

Trots att Kajsa Tornfalk poängterar att den första halvleken var en svag sådan från hemmalagets sida, var det ändå Jitex Ema Paljevic som kunde sätta dit matchens första mål redan efter elva minuters spel.

Men två mål från gästande Lindö innan det var dags för pausvila fick förändra Tornfalks halvtidssnack.

– Vi gör en mindre bra första halvlek och vi pratade om att vi måste höja oss rejält. Tempot var tvunget att höjas, vi behövde springa mer och vinna fler närkamper.

15 minuters vila och snack gav effekt. Till den andra halvleken kom ett pånyttfött Jitex ut.

– Vi reser oss rejält till den andra halvleken och gör det väldigt bra. Vi får in ett kvitteringsmål och jag tycker nog kanske att vi även förtjänar mer än så. Det var spel på en planhalva i stora delar av den andra halvleken.

Kvitteringsmålet kom till i den 77:e minuten genom Anna Erlingmark, och det var minst sagt efterlängtat.

– Jätteskönt, och vi är nära att få till ytterligare ett mål som hade gett oss segern. Men alla poäng räknas i slutändan, och vi är mer glada för ett poäng än inget poäng. Nu ser vi fram emot fortsättningen, avslutar Tornfalk som dessutom fick se sitt lag missa en straff när klockan närmade sig 90 minuter.

Jitex har nu tagit tio poäng under de fem inledande omgångarna i division 1 och skuggar topplagen Mariebo och Bergdalen via sin tredjeplats. I nästa omgång väntar tabellåttan Nittorps IK på bortaplan.

David Gerd

sporten@molndalsposten.se

Jitex Mölndal BK–Lindö FF 2–2 (1–2)

Fotboll Division 1 mellersta Götaland dam

Målen: Ema Paljevic, Anna Erlingmark