Senast till årsskiftet ska det finnas ett nytt förslag om var MK Pionjärs crossåkande ungdomar ska hålla till i framtiden. Arkivfoto: Petter Ullberg

Uppdraget: Ny bana på nio månader

Blixås stängdes. Gastorp dömdes ut. Nu fortsätter kampen för att ge MK Pionjär chansen att bygga en ny crossbana. Senast till årsskiftet ska kommunens utredare ha ett förslag klart.

– Vi vill ge klubben en chans att överleva, sammanfattar Stefan Gustafsson (S), ordförande i kommunstyrelsens planeringsutskott.

Läs mer: 25/11:Ny crossbana på gång för MK Pionjär

15/12:Starka reaktioner på ny crossbana

27/12:Crossbanans öde i Lindome avgjort

På tisdag väntas utskottet ge sina tjänstemän ett tydligt uppdrag: hitta en plats för en ny crossbana för barn och ungdomar. Uppdraget ska vara utfört och klart senast vid årsskiftet. Initiativet kommer från den politiska majoriteten, bestående av S, V, MP och KD.

– Arbetet får ske ganska förutsättningslöst. Jag är optimistisk att vi ska hitta en lösning, så länge vi bara tittar på barn- och ungdomssidan. De behöver inte lika stort utrymme som de vuxna och det är inte samma bullernivåer, säger Stefan Gustafsson.

Så sent som i höstas hade MK Pionjär långt gångna planer på en bana i Gastorp, väster om E6 i Lindome. Den planen skrinlades dock i december sedan det visat sig att bullernivåerna skulle bli ohanterliga.

Blixåsbanan i Balltorp, där Pionjär hållit till sedan början av 1960-talet, stängdes för gott 2015 på grund av bygget av Hills villastad.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar