Tyrone Lasu återvänder till Mölndals bås

Som spelare gjorde han 59 mål på 29 matcher. Nu återvänder Tyrone Lasu till Mölndal hockey på A-lagsnivå. Lasu kommer att vara assisterande tränare.

Enligt Mölndal hockeys hemsida är Tyrone Lasu klar som assisterande coach till Magnus Sandström.

Som spelare i Mölndal en gång i tiden noterades Tyrone Lasu för ett svårslaget rekord – 59 poäng, varav 49 mål under 29 matcher en säsong.

– Tränarduon kommer att komplettera varandra på ett enastående vis. Tyrone är en känslosam person med mycket glädje som han väldigt gärna delar med sig av. Han har även tuffa kravställande ledartalanger som då de lyfts fram i avgörande lägen ofta leder till framgång. Få andra coacher jag haft glädjen att få samarbeta med har sådan järnkoll på motståndarna och deras taktiska plan och vilka som är på isen i varje enskilt byte, meddelar Mölndals lagledare Sven Liedberg på klubbens hemsida.

Han har tidigare tränat bland annat Kungälv, där han varit i flera omgångar, Kållered och Bäckens seniorlag. Han har också tränat Frölundas J20-lag och flera av Mölndals J18- och J20-elit. Han har också tidigare coachat Mölndal hockeys A-lag.

Lars Aronssonlars.aronsson@molndalsposten.se