Amanda Linnér och Beatrice Wallin från Hills golfklubb har kvalificerat sig för juniorvarianten av Solheim Cup. Sex av de tolv tjejerna i det europeiska laget är svenska. Foto: Svenska Golfförbundet.

Två Hillsspelare på Solheim Cup

Nästa vecka tävlar både Amanda Linnér och Beatrice Wallin från Hills GK i en juniorvariant av Solheim Cup.

– Jag hoppas att Europa levererar och att vi vinner mot USA, säger 18-åriga Beatrice Wallin.

Den 15 och 16 augusti spelas Junior Solheim Cup i Iowa. Det är 12 golfare som bildar det europeiska laget som möter USA. Två av dem, Beatrice Wallin och Amanda Linnér, kommer alltså från Hills golfklubb.

– Det ska bli superskoj, speciellt att få åka med fem andra tjejer från Sverige. Innan säsongen hade vi alla tjejer som mål att komma med och uppleva den här resan. Till slut så klarade vi det och det var en enorm lycka för oss alla att vi kan göra det tillsammans, säger Beatrice Wallin.

Hur stort är det att vara med?

– Jag tycker det är väldig stort att få vara med och spela en juniorvariant och även att få träffa proffsen och se den riktiga Solheim Cup på plats. Jag tror man kommer få lära sig så himla mycket och ta med sig erfarenheter till vidare utveckling och se vad som krävs för att komma upp dit i framtiden, förhoppningsvis.

Sara Djos är tränare på Hills golfklubb.

– Det är jättestort för klubben att vi har två tjejer på den nivån som är topp i världen, det är nog ganska unikt. De är två ganska olika personer men de har en sak gemensamt och det är att de har tydliga mål och jobbar väldigt hårt för att lyckas, säger hon.

Hur bra är dem?

– De kan nå världstoppen om de fortsätter som de gör nu. Det har de potential till och det är dit bägge siktar. Det är coolt.

Nu hoppas Beatrice Wallin att de ska vinna mot USA. Därefter blir det några fler tävlingar och träning inför nästa säsong. Hon ska också gå klart gymnasiet innan hon satsar ännu mer på golfen.

– Jag går ur flicklandslaget nu för där får man bara vara till man är 18. Det blir lite av ett mellanår innan college som jag har planerat att gå på Florida State, säger hon.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar