Det blev förlust för Lindome IBK i den allsvenska premiären under lördagen, det med 1–6 borta mot IBK Göteborg. Arkivfoto: Linus Olsson.

Tuff premiär för Lindome

Det blev en tuff premiär i innebandyallsvenskan för Lindome IBK i lördags. Laget åkte på storstryk borta mot IBK Göteborg med 1–6. Men trots det är allt i sin ordning enligt tränaren Stefan Karlholm.

Årets allsvenska innebandysäsong började lovande för Lindome IBK i lördags. Karolina Bergenwall tryckte in säsongens första mål redan efter två minuter i matchen mot favorittippade IBK Göteborg. Men sedan tog målskyttet tvärstopp. Hemmalaget fick in en kvittering några minuter före paus och öste sedan in tre mål i andra perioden och ytterligare två i den tredje.

Förlusten var ett faktum, men trots det är tränare Stefan Karlholm nöjd med vad han fick se.

– Jag är generellt ganska nöjd, vi gör väldigt mycket bra i matchen. I första perioden orkade vi stå emot genom att ha tålamod och stå rätt. Men sedan skruvade de upp tempot samtidigt som vi slarvade och då hängde inte vi riktigt med, säger han.

Han menar att laget på förhand visste att matchen skulle bli tuff eftersom Göteborg tillhör en av favoriterna i allsvenskan i år.

– De är absolut topptippade. Det är andra lag som vi ska vinna mot, säger Stefan Karlholm.

Till helgen väntar dubbla matcher för Lindome hemma i Almåshallen, kamper mot Västra Mälardalen IB och Hagfors IF Uddeholm. Det är två lag som båda är topptippade.

– De har kvalat till SSL så vi har två riktigt tuffa matcher på hemmaplan. Vårt spelschema ser ut som så att vi har tuffa matcher i de sex första omgångarna, sedan ser det bättre ut, säger Karlholm.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar