Annika Krus (till vänster) tog hem ett brons, Ida Lindgren (i mitten) blev världsmästare och Malin Nordin (till höger) fixade ytterligare ett brons. Det blev resultatet för IK Västra Mölndal på veteran-VM i judo i Italien som avslutades under tisdagen. Foto: Sebastian Jansson

Trippla judomedaljer på VM

Ett guld och två brons. Det blev resultatet för judospelarna från IK Västra Mölndal under veteran-VM i italienska Olbia som avslutades under tisdagen. Vann guldet gjorde Ida Lindgren som därmed är världsmästare i judo.

Läs mer: De VM-laddar på hemmaplan

Totalt fyra judospelare från Mölndal deltog i det svenska landslaget på VM-tävlingarna. Bäst gick det för Ida Lindgren som nu kan titulera sig som veteranvärldsmästare i sin klass.

– Det känns helt otroligt. Först kändes det bara overkligt, men sedan insåg jag att detta är en lagmedalj. Jag hade inte kunnat göra detta utan att ha hela det här laget med mig. Det är en medalj för oss alla, säger hon.

Hon vann guldet under tisdagen efter att bland annat ha slagit ut den regerande europamästaren i semifinalen och sedan en OS-medaljör från Italien i finalen.

– Det är nog en av de mest rutinerade spelarna jag mött. Tyvärr tvingades hon bryta matchen efter att ha blivit skadad, men fram till det stod det 0–0. Matchen vägde fram och tillbaka och hade kunnat sluta hur som helst, säger hon.

Hur kändes det att vinna på det sättet?

– Självklart var det tråkigt, men sådan är idrotten.

Malin Nordin åkte till mästerskapet som regerande världsmästare i sin klass, men lyckades inte försvara den titeln. Istället fick hon med sig ett brons.

– Jag är ändå väldigt nöjd eftersom jag stukade foten två gånger på en vecka före tävlingen, samt hade problem med en armbåge samtidigt som jag körde i en ny kategori. Marginalerna är väldigt små mellan medaljerna, säger hon.

Den andra bronspengen tog Annika Krus, en medalj hon vill tacka hela laget för.

– Jag kände att jag fick ut min judo på och kände mig mer självsäker än vanligt eftersom vi gjorde det tillsammans som ett lag. Vi peppade varandra otroligt mycket, vilket var väldigt bra till skillnad mot om man varit där helt själv, säger hon.

Den sista deltagaren från Mölndalsklubben var John Forselius som slutade på en sjundeplats i sin klass.

– Jag vann två matcher och förlorade två. Just där var jag besviken, men känner nu att det bara är att åka hem och träna mer, säger han.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar