Jitex leder division 1 dam med två poäng. Arkivfoto: Mats Andreasson

Tre nyförvärv till Jitex

Jitex drog igång höstsäsongen med en vinst på tisdagen. De har dessutom värvat både nya och en nygammal spelare till laget.

– Det kan bli en rolig höst, säger tränaren Stefan Olofsson.

I går, tisdag, spelade Jitex sin första match efter några veckors sommaruppehåll. Det blev en vinst med 4-0 mot Valinge.

– Det var lite som förväntat att vi skulle ha spelet och vi skapade många lägen. Egentligen borde vi kanske ha gjort det dubbla. Det var första matchen efter sommaren och lite oslip och oskärpa, säger tränaren Stefan Olofsson.

Du menar att ni hade lägen för fler mål?

– Ja, vi hade kunnat göra fyra till tycker jag.

Tränaren är ändå nöjd med att det blev en vinst och att höstsäsongen har kommit i gång bra. Innan sommaren avslutade Jitex nämligen med en rejäl krasch – en förlust med 6-1 mot Mariebo.

– Vi slipar på en del saker som de blottade. De visade vad vi behöver jobba på i försvarsspelet. Sen har vi med oss att man aldrig får börja slappna av och titta på tabeller hit och dit. Vi ska vara mentalt förberedda.

Nya spelare

Jitex ligger ändå kvar i ledningen av divison ett. Till höstsäsongen har laget värvat två nya spelare: Julia Strahl från Kungsbacka DFF och Amalia Arvidsson från Holmalund.

– Julia och Amalia är två elitettan-spelare. Julia har en otrolig rutin av spel högt upp, vet vad som krävs och har en bra attityd. Amalia är en väldigt bollskicklig, offensiv spelare som kan spela likväl mittfält som anfall.

Dessutom har Tilda Andersson, som lämnade Jitex för Kungsbacka DFF i julas, kommit tillbaka.

– Där får vi en spelare som vi vet levererar.

Stefan Olofsson säger att de också är glada över att spelaren Åsa Hansson är tillbaka helt efter en skada. Han tycker att hösten ser ljus ut.

Vad behöver ni tänka på under hösten?

– Att vi fortsätter att ha den kvalité som vi har på träningen, och att vara ödmjuka och ha respekt för serien och de vi möter. Vi har inte råd att slappa av, vi ska ta en match i taget och ha fokus på vad vi håller på med.

Elvira Linderot

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar