Ida Svegmark var en av simmarna från Mass som lyckades slå nytt personligt rekord under Swim open i Stockholm. Arkivfoto: Charlotte Gad.

Tre finalplatser för simmarna

Under måndagens tävlingar under Swim open i Stockholm lyckades tre simmare från Mass ta sig vidare till finalerna, det genom Ida Swegmark, Tor Leander och Robin Andréasson.

Läs mer: Simmarna hamnade i terrorkaoset

Det var under måndagsmorgonens försökspass på Eriksdalsbadet under tävlingen Swim open som de tre simmarna lyckades ta sig vidare till måndagskvällens finalpass. Ida Swegmark gjorde det genom att slå nytt pers på distansen 200 meter ryggsim med tiden 2:27.67. Väl i finalen slutade hon på 22:a plats efter att ha simmat i mål på 2:28.27.

Den andra finalisten var Tor Leander som slog pers på 100 meter ryggsim med tiden 59.76, vilket var första gången han lyckades komma under en minut. Väl i finalen slutade han på 21.a plats efter att ha simmat på 1:00.02.

Tredje simmare från Mass att ta sig till final var Robin Andréasson som simmade 100 meter frisim på tiden 51.40. I finalen lyckades han putsa den tiden med åtta hundradelar, vilket räckte till en 16:e plats.

Under måndagsmorgonens försökspass slog även Sam Taheri personligt rekord med sju sekunder på 200 meter fjärilssim. Dock räckte inte det till någon final. Även Viktor Sjöström slog personligt rekord på 100 meter ryggsim, men utan att nå en final, liksom Linnéa Lundborg och Tova Olsson på 50 meter frisim.

i dag tisdag avgörs den sista dagen av årets Swim open i Stockholm.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar