Under helgen kommer tio simmare från MASS att simma JSM/USM/SM i Helsingborg, för många en viktig uppladdning inför regionskvalet till SumSim.

Tova Olsson är taggad för junior-EM

Efter en intensiv träningsperiod under våren är Tova Olsson redo för junior-EM i Israel.

Junior-EM är i full gång i Israel och Tova Olson från Mölndals ASS är på plats. Hon är taggad, men nervös. – Det är så många duktiga här, så då tänker man ganska mycket på det istället för sin egen prestation, säger Tova.

Våren har varit fullspäckad och Tova har hårdtränat, men släppt lite på det de senaste veckorna för att få upp farten lagom till tävlingarna. – Träningsmässigt har jag gjort mitt bästa. Nu har jag oturen att vara lite halvförkyld, så jag känner mig inte riktigt i toppform.

Trots det ser Tova fram emot tävlingarna. Att hon ska få en pallplats är dock inte det viktigaste. – Jag ser det här som en del i min simkarriär. Jag har inte så jättestora mål här. Jag vill ha roligt och självklart vill jag simma snabbare än jag någonsin har gjort.

Även om hon personligen inte satsar på en pallplats så tror hon att hennes lag har mycket goda chanser. Men för att komma dit krävs fokus och självförtroende. – Jag behöver ha fokus på rätt saker. På vad jag behöver göra och inte vad alla runt omkring mig gör. Jag måste tro på mig själv. Men vi har en ganska bra chans tror jag.

Valerie Kaspersen

Relaterade artiklar
Fler artiklar