Tor Leander kom tvåa i SM på 100 meter ryggsim – hans första SM-medalj som junior. Arkivfoto: Charlotte Gad

Tor simmade hem SM-silver

Mölndals ASS nådde inte riktigt hela vägen i sim-SM. Målet var tre medaljer, det slutade med en. Tor Leander simmade hem ett silver i 100 meter ryggsim.

– Vi nådde inte vår målsättning men överlag var mästerskapet helt godkänt, säger Sebastian Karlsson ansvarig för elitgruppen i MASS.

Tor Leander simmade 100 meter ryggsim. Det är hans första SM- medalj som junior.

– Väldigt kul. Han har två år kvar som junior så det ser lovande ut, säger Sebastian Karlsson.

Och trots att målet om 30 finalplatser inte heller uppfylldes, var det många som ändå gjorde fina individuella prestationer.

– Sam Taheri simmade långlopp på 800, 1500 och 400 meter frisim, Han satte stora personbästatider. Tobias Åberg gjorde en väldigt bra laginsats och Ida Svegmark kom femma i 200 meter fjäril, säger Sebastian Karlsson.

Största medaljhoppet var herrarnas 4×50 meter frisim. Där lyckades man med bedriften att, ännu en gång vid ett stort mästerskap, placera sig precis utanför pallen på en fjärdeplats.

– Det är alltid surt att komma fyra. Självklart önskade vi ett brons men tävlingen är fullt godkänd. Det ser bra ut för framtiden, säger Sebastian Karlsson.

En som deltog i laget var Robin Andréasson, som hade stora chanser att ta medalj i de individuella grenarna 50 och 100 frisim. Han kom till final i båda, men valde att inte starta på grund av sjukdom.

– Han blev förkyld och hade nog lite feber. Med tanke på hans tillstånd gjorde han en helt okej tävling, men han kan bättre, säger Sebastian Karlsson.

På grund av förkylning fick även flickornas juniorlaget lov att stå över lagtävlingarna. På seniorsidan missade man precis A-finalen i samtliga distanser.

I övrigt hade man en liten ökning i antalet simmare i B-finalerna.

Nu väntar vila och sedan hårdträning för vissa, för andra är det fortfarande några tävlingar kvar i hösten. I helgen är det kval till ungdoms-SM där Tova Olsson och Kamelia Gradinarska deltar. Annars är den stora målsättningen SM i sommar.

– Jag tror definitivt vi har större medaljchanser då. Vi har flera simmare som är starkare på långbana och sedan har vi några yngre som blir juniorer till sommaren. Det ser väldigt bra ut, säger Sebastian Karlsson.

Frida Ekborg

sporten@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar