Lindomecoachen Johan Mattsson har lite att fundera på efter helgens förlust mot Eskilsminne där ett självmål sänkte de svartvita "Zebrorna". Arkivfoto: Linus Olsson

Tappade poäng efter självmål

Det blev långt ifrån någon drömsöndag för Lindome GIF på Lindevi. Laget åkte på stryk mot Eskilsminne IF med 2–3 efter ett självmål på tilläggstid.

Läs mer: Ny tränare i Lindome GIF

Med två segrar, två kryss och en förlust i bagaget på de fem första omgångarna i division 2 törstade Lindome GIF efter en ny trepoängare. Under söndagen fanns chansen på hemmaplan inför 188 åskådare, men laget fumlade bort chansen.

– En riktigt tung förlust, inte minst eftersom vi dominerade hela matchen, säger lagkapten Fredrik Karlberg.

Mål av lagkaptenen

Just herr Karlberg såg till att visa vägen för sitt lag genom att göra 1–0 redan i den andra matchminuten.

– Vi fick en klockren start och trummade på ganska bra under den första kvarten. Vi hade något läge till som borde varit mål, säger han.

Men istället fick Eskilsminne luft under vingarna efter att ha fått in en kvittering efter dryga halvtimmen.

– Vi blev väldigt statiska under en period där. De straffade oss hårt för det också genom två snabba mål. Vi fick inte alls till vårt spel, säger Fredrik Karlberg.

Självmål avgjorde

Lindome fick gå till pausvila med ett underläge med 1–2. Men i inledningen av andra hittade laget tillbaka till sitt spel igen, bland annat genom att Mergim Kica tryckt in 2–2.

– Det gjorde att vi fick ordning på vårt spel. Vi hade gott om chanser efter det att vinna, men på något sätt lyckades de hålla undan, säger Karlberg.

2–2 stod sig igenom hela halvleken fram till den sista tilläggsminuten då Lindomespelarna bad om en frispark efter en situation. Domaren nekade och istället kom Eskilsminne loss på kanten där de la in bollen i mitten, rakt på en Lindomeback som styrde in den i eget mål.

– Otroligt oturligt att vi tappade den poängen när vi hade koll på matchen. En väldigt tung förlust, säger Fredrik Karlberg.

Lindome ligger nu på åttonde plats i tabellen. Nästa match spelar de på fredag mot Varbergs GIF FK borta.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar