Stefan Runeman och Fredrik Österholm har lämnat sina tränaruppdrag i Fässbergs IF. Istället har klubben gjort klart med Håkan Lindman. Arkivfoto: Petter Ullberg

Svensk mästare tar över Fässbergs IF

Fässbergs IF har gjort klart med en ny tränare inför årets säsong i division 6, det efter att Stefan Runeman och Fredrik Österholm gått vidare till Gårda BK.

Läs mer: Stålbad ska lyfta Fässbergs IF

Håkan Lindman. Det är namnet på tränaren som ska få stopp på Fässbergs IF ras genom seriesystemet.

– Det känns riktigt riktigt bra. Efter otroligt mycket jobb och slit under året känns det nu som att framstegen börjar komma till oss, säger Micael Andersson, ordförande i klubben.

Under fjolårssäsongen var Håkan Lindman en framgångsrik tränare för Askims BK som han var med om att lyfta upp från femman till division 4. Som spelare har Lindman lirat med både Gais och Malmö FF som han också vann SM-guld med 1988. Samma år var han också uttagen till Sveriges OS-trupp i Seoul.

Som spelande assisterande tränare kommer Håkan Lindman att ha med sig Niklas Tandrup. Nu kommer Fässbergs IF fortsätta arbetet inför säsongen genom att forma truppen.

De båda fjolårstränarna Stefan Runeman och Fredrik Österholm har båda fått nya uppdrag som tränare i Göteborgsklubben Gårda BK i division 4.

– Det var lite överraskande för oss att de slutar. Men vi har haft diskussioner med dem och efter det har vi valt att avsluta samarbetet, säger Micael Andersson.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar