Adej Hayek blir ny tränare för Kållered SK. Han kommer närmast ifrån Älvsborgs FF, som han förde från fyran till kval mot division 2. Innan dess tränade han moderklubben IK Kongahälla. Foto: Linus Olsson

Succétränare tar över Kållered

Kållered SK:s fotbollsherrar har gjort klart med en ny tränare efter Jamal El Moussaoui.

Det blir Adej Hayek, som i år kvalade mot division 2 med Älvsborgs FF.

– Jag ser det som en härlig utmaning att komma till Kållered och ta mig an laget som är nykomling i trean. Mitt intryck är att det är en jäkla fin organisation, bra faciliteter och bra folk som jobbar runt A-truppen. Det är vad jag har snappat upp när jag träffat klubben. Den närmaste tiden ska jag lära känna alla runt A-truppen och inte minst spelarna, säger Adej Hayek.

Han spelade i hela sitt fotbollsliv i IK Kongahälla, som även blev Adej Hayeks första tränaruppdrag. Karriären fortsatte som tränare i Älvsborgs FF, där han gjorde ett riktigt gott jobb och förde upp laget från division 4 till toppen av trean. I år var Älvsborg ett mål från att kvala sig upp i division 2..

Adej Hayek vet vad som krävs för att klara steget upp i division 3. Det kan ibland vara lättare att ta sig upp i trean, än att hålla sig kvar.

– Spelarmaterialet vann en serie och gjorde en fin säsong på ett spelsätt. Det spelsättet ska jag inte ändra på alltför mycket. Vi vässar till laget ytterligare några procent. Rent allmänt behöver man vara mer flexibel i sitt sätt att spela, beroende på motståndet och sina egna förutsättningar. Det är en bit som skiljer lagen i trean från de i fyran. Det är en helt annan utmaning med lag som kan spela på ens svagheter på ett annat sätt och samtidigt förstärka sina egna styrkor, säger han.

Hur Kållereds trupp kommer att se ut vet Adej Hayek inte ännu.

– Majoriteten kommer att vara kvar. Sedan är det vanliga att någon försvinner och någon jobbar för mycket. Sportansvarige Fredrik Eliasson jobbar med att få in det han tycker vi behöver.

Jamal El Moussaoui slutade som tränare för Kållered efter bara en säsong för att ta över Kungsbackas damer i elitettan.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar