Det blev storseger för Mölndal Bandy under årets annandagsbandy på Åby isbana, det med 6–1 mot SK Höjden. Arkivfoto: Linus Olsson.

Storseger för Mölndal bandy

Snålblåst och nederbörd gjorde att annandagsbandyn på Åby inte blev någon större publiksuccé i år. Men däremot bjöd laget på en rejäl överkörning av gästande SK Höjden.

Under annandag jul går bandyälskarna man ur huse för att gå till landets bandyarenor och titta på klassisk annandagsbandy, men inte i Mölndal. Annandagens match mellan Mölndal bandy och SK Höjden på Åby isbana lockade bara 87 åskådare. Förmodligen berodde det på stormen Urd som drog in under annandagens eftermiddag. Och för Mölndal bandy betydde det en matchöppning som började med kraftig motvind.

– Det blåste väldigt mycket, men det är just i första man har mest energi så vi lyckades gå till paus med en ledning med 4–1, säger Martin Trysberg som själv gjorde två mål för sitt Mölndal.

Antony Andersson gjorde Mölndals första mål efter en dryg kvart. Därefter följde Martin Trysberg efter med sina två baljor innan gästerna lyckades få in en reducering. I 34:e minuten gjorde Sebastian Loheden 4–1.

I andra halvlek vände vinden för Mölndal rent bokstavligt, men inte sportsligt. Ytterligare mål från Sebastian Loheden och Linus Carlström gjorde att Mölndal vann med 6–1.

Hur viktigt var det med en seger i den så klassiska annandagsbandyn?

– Väldigt viktigt, speciellt mot Höjden eftersom vi varit rivaler rätt länge. Det blir alltid tuffa matcher mot dem för de vill verkligen slå oss eftersom vi är lite av en storebror, säger Martin Trysberg.

Genom segern seglade Mölndal upp på andra plats i serien på samma poäng som ledarna Sunvära SK. Nu väntar uppladdning inför nästa match, det borta mot tabelltrean Vargöns BK på nyårsafton. 

Christopher Kullenberg Rothvall

0300-519 82

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar