Stjärnhästar klara för Olympiatravet

Årets final av Olympiatravet på Åby travbana närmar sig med stormsteg. I helgen blev två nya hästar klara för festen: superhästen Nuncio och hemmastjärnan Robert Berghs Kadett C.D.

Den stora snackisen i helgen inom travsporten var duellen mellan Stefan Melanders Nuncio och On Track Piraten med Örjan Kihlström i sulkyn under V75-3 på Solvalla där en plats i finalen av Olympiatravet på Åby den 29 april stod på spel. Men stjärnhästarna fick se sig bli besegrade av Åbytränaren Robert Berghs kämpe Kadett C.D. som stal showen och segern framför näsan på de andra.

– Det är väldigt roligt att ha kvalat in en häst till Olympiatravet. Det är ett stort lopp som körs på min hemmabana. Tidigare har jag har haft svårt att matcha mina hästar i Olympiatravet då jag hade verksamheten i Norrland. Att Kadett C.D skulle vara bra i lördags visste jag, men att det skulle räcka till seger var givetvis en överraskning, säger Robert Bergh i ett pressmeddelande.

Trots att det inte blev någon seger för Stefan Melanders Nuncio så får hästen ett wildcard till finalen och kommer också till festen på Åby. Nuncio är en sagohäst som aldrig varit sämre än trea i karriären.

– Nuncio var jag nöjd med på Solvalla, att han inte vann är inte så mycket att säga om, säger Stefan Melander i ett pressmeddelande.

Även titelförsvaren Your Highness som tränas av Björn Goop är klar för finalen av Olympiatravet i år. Your Highness har tjänat över åtta miljoner kronor och vunnit 25 lopp i karriären. Den fjärde klara hästen är norskfödde Lionel, en häst som tjänat in över 10 miljoner kronor och vunnit 35 procent av sina starter och som också fått ett wildcard. 

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar