Oscar Ek är med och drar igång triathlonträning för barn i FK Herkules. Dottern Iselin, 11 år, tränar också triathlon. Foto: Privat

Startar barngrupp i triathlon

Till hösten drar FK Herkules igång triathlonträning för barn och ungdomar. Oskar Ek är en av dem som är med och startar upp gruppen.

– Det är väldigt bra och varierande träning för barn, säger han.

Den 1 september är det premiär för gruppen. Till att börja med kommer det ordnas fem tillfällen med träning för barn mellan 8 och 15 år.

– Sen Lisa (Nordén) tog OS-medalj har triathlon vuxit väldigt mycket, framförallt bland vuxna. Triathlonförbundet har tagit fram ett koncept som kallas för Tri4fun för att det ska bli enkelt att starta upp barnträning i klubbarna. Det är väldigt bra och varierande för barn. Dessutom får de med sig många andra bra saker, som simkunnighet och cykelsäkerhet, säger Oscar Ek.

Han kommer från Uppsala där han och hans fru ledde en barn- och ungdomsgrupp. Nu ska han hjälpa till med den nya gruppen i FK Herkules.

– Det är inte på mitt initiativ egentligen utan det var andra i FK Herkules som ville starta detta som frågade om vi ville vara med och hjälpa till, säger han.

Han säger att de kommer anpassa träningen efter ålder. För de yngsta blir det mycket lek och enklare övningar.

– Det är mycket springa, hoppa, leka och röra sig. Sen börjar man med vattenvana, cykel och enkel löpning. När de blir mellan 12 och 15 så kan de simma mer. Vi försöker göra det enkelt, man ska kunna komma med sin vanliga cykel och vara med, säger han.

Oscar Ek hoppas att det kan bli ett 15-tal barn och ungdomar.

– Det vi kör nu är för att se. Det finns en barn- och ungdomsgrupp i Göteborg men det borde finnas tillräckligt med intresse för att ha det lokalt här i Mölndal. Det finns väldigt bra möjligheter med sjöarna och bra områden för löpning och cykling, säger han.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar