Lindome IBK. Arkivfoto: Charlotte Gad

Stark insats gav ett poäng

Trots återkommande motgångar i serien visar Lindome styrka. I matchen mot Linköping spelar de lika efter förlängning och Lindome får äntligen sin första poäng.

– Vi har haft det tufft i år men vi visar styrka och moral i matchen mot Linköping, säger Stefan Karlholm, tränare i Lindome IBK.

Första perioden började bra för Lindome som gör matchens första mål tretton minuter in genom Linnea Gustavsson. Men laget får jobba hårt för att hålla uppe tempot.

– Vi får alltid jobba extremt mycket för varje litet mål men i första perioden jobbar vi verkligen med och för varandra, säger Stefan Karlholm.

Tio minuter in i andra perioden hittar Linköping målet och Lindome visar sin svaghet i spelet genom att släppa in ett till.

– Vi gjorde det klassiska. Vi har lite problem med att vi ofta släpper in ett andra mål snabbt efter det första. Jag vet inte vad det beror på, det är det vi försöker ta reda på, men vi blir nog lite för stressade, säger Stefan Karlholm.

Lindome väljer att ta timeout, för att finna lugnet i spelet igen – det som flöt på så bra i första perioden.

– Då lyckas vi få stopp på dem.

I slutet av andra kvitterar Lindome genom Sara Karlholm. Tredje perioden har samma känsla som första – bra spel men tufft jobb. Elsa Porsbo sätter 3-2 och man vågar försiktigt tro att säsongens första vinst är i hamn. Men med 30 sekunder kvar av ordinarie tid kvitterar Linköping och matchen går till förlängning.

– Det var tungt när Lindome får in 3-3 på slutet. Vi hade behövt lite medstuds. Nu har vi tagit ett poäng på nio matcher men vi har varit nära poäng flera gånger, säger Stefan Karlholm.

Har det varit stolpe ut varje gång?

– Det känns så. I alla fall ett par matcher skulle vi vunnit då vi vart det bättre laget. I varje match får vi jaga och det är tufft. Hade vi fått lite flyt med oss tror jag vi kan vända.

Frida Ekborg

Innebandy

Allsvenskan södra dam

IBF Linköping – Lindome IBK

3-3 (0-1, 2-1, 1-1, 0-0)

Mål: Linnea Gustavsson, Sara Karlholm, Elsa Porsbo

Relaterade artiklar
Fler artiklar