Stark första halvlek avgjorde för Kållered mot Hovås/Billdal

Hemmalaget Kållered gjorde en bra första halvlek mot Hovås/Billdal på lördagen, och hade ledningen med 2–0.

|
Kållered SK vann mot Hovås Billdal IF

Hovås/Billdal lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och Kållered vann därmed matchen i division 4 Göteborg B herr i fotboll.

– Deras andra förlust såg jag, kommenterade Kållereds assisterande tränare Henrik Lunde.

Kållered fick en bra start på matchen. Gustav Hernborg gjorde målet, redan i elfte minuten.

Kållered ökade ledningen till 2–0 efter en dryg halvtimmes spel, genom Måns Persson. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Kållered med 2–0. I den 89:e minuten fick Hovås/Billdals Niklas Andersen rött kort, och under de sista sista minuterna fick laget spela med en spelare mindre.

I tabellen innebär det här att Kållered nu ligger på tredje plats. Hovås/Billdal är på andra plats.

Nästa motstånd för Kållered är Göteborgs FF. Lagen möts onsdag 19 juni 19.45 på Majvallen.