Med en match kvar att spela är det omöjligt för Mölndal bandy att vinna kvalet och säkra allsvenska spel inför nästa säsong. Arkivfoto: Petter Ullberg

Spiken i kistan för Mölndal i kvalet

Det stod i praktiken i princip redan klart att det inte skulle bli något allsvenskaspel för Mölndal bandy nästa säsong. Men med baklängesresultatet 9–1 igår är nu också alla teoretiska chanser borta.

Mölndal bandys tränare Jan Adolfsson sa redan efter senaste kvalmatchen till allsvenskan att det var osannolikt att Mölndals herrar skulle lyckas ta sig förbi serieledarna för att få spela i bandyns näst högsta serie nästa säsong. Igår mötte Mölndal bandy just ledande Åby/Tjureda i en match där smålänningarna ledde med 4–0 efter första halvlek och ytterligare ett mål i början av andra.

Mölndal fick in ett mål via Magnus Hyléns klubba ungefär fyra minuter in i andra halvan, men därefter följde ytterligare fyra baklängesmål. Matchen slutare 9–1 till Åby/Tjureda. Det betyder att det nu är omöjligt för Mölndal bandy att ta sig förbi, trots att en sista kvalmatch mot Jönköping återstår.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar