Det blev förlust för Christopher Solbergs IFK Göteborg i futsalpremiären borta mot Torslanda under tisdagen. Arkivfoto: IFK Göteborg / Simon Pettersson

Solbergs änglar fick premiärstryk

Det blev en tung förlust med hela 5–9 när Mölndalsbon Christopher Solbergs IFK Göteborg spelade sin premiär i Svenska futsalligan borta mot Torslanda IK under tisdagskvällen.

Det blev förlust för målvakten Christopher Solbergs IFK Göteborg i premiärmatchen borta mot Torslanda under tisdagskvällen.

– Vi blev överraskade helt klart, Torslanda fick matchen precis dit de ville och fick spela den fysiska futsalen som de ville. Samtidigt kom inte vi upp i nivå alls. Det var för många individuella misstag.

Du fick sitta av premiären på bänken. Tankar om det?

– Det är tränaren som tar ut laget och varför jag fick börja på bänken får han svara på. Men Rickard Ekdahl är en duktig målvakt så det är kul för honom att han fick stå.

Säsongen är igång, hur känns din form annars tycker du?

– Den är ständigt stigande skulle jag säga. Jag har tappat mycket vikt gentemot föregående säsong och därav blivit mycket snabbare och smidigare. Övningarna som vi börjat göra har internationella influenser och det har gett mig väldigt mycket.

Hur ser det ut med landslagsuppdrag för dig framöver?

– Det är samling med landslaget redan nu den 9 till 12 november. Då ska vi spela en dubbellandskap mot Ungern i Eskilstuna och Norrköping. Men före det ska vi spela hemmapremiär i Lisebergshallen på lördag mot Uddevalla.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar