Lindomes målvakt Pelle Sjöberg fick en hjärnskakning under matchen och fick åka till sjukhus. Efter observation fick han åka hem igen och enligt tränaren Johan Mattsson är han nu vid gott mod. Foto: Petter Ullberg.

Skadad målvakt i Lindome

Det blev en storförlust för Lindome i lördags när de släppte in fyra mål mot Tvååker. Under matchen blev dessutom målvakten Pelle Sjöberg skadad.

– Han fick en hjärnskakning, men är vid gott mod nu, säger tränaren Johan Mattsson.

I lördags spelade Lindome, i division två, mot Tvååker på hemmaplan. Ungefär fyrtio minuter in i matchen krockar målvakten Pelle Sjöberg med en spelare från Tvååker.

– Han fick en allvarlig hjärnskakning och hade inte riktigt minne av vad som hände och så där. Men han var vid medvetande efteråt och kunde sitta upp och prata i ambulansen. Han var på sjukhuset för observation några timmar men fick åka hem sen. Nu är han vid gott mod, säger tränaren Johan Mattson.

Nu kommer han få vila och vara borta från spel ett tag.

– Det finns den så kallade hjärntrappan som vi följer. Det kommer säkert dröja ett tag innan har är med igen, det tror jag.

Efter händelsen återupptas matchen och Tvååker sätter då sitt fjärde mål, genom en straff. I andra halvlek blir det inga fler mål och ställningen 4-0 står kvar.

– Det är en stor besvikelse såklart. Vi är besvikna på resultatet och besvikna på prestationen till viss del. Vi gör ingen bra prestation varken defensivt eller offensivt och blir hårt straffade vid de lägen som uppstår, säger Johan Mattsson.

Vad behöver ni göra nu?

– Vi behöver se till att vi inte släpper in fyra mål. Det har vi gjort två matcher i rad, så det är nummer ett. Man får vara lite kall och objektiv och fundera på vad det är för mål vi släpper till. Jag hade varit mer orolig om vi hade släppt in väldigt många målchanser, det gör vi inte. Men de målchanser som vi släpper till blir uppenbarligen mål, det får vi titta på.

Nästa match spelar Lindome på lördag mot Höganäs BK.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar