Sista hästen klar för Olympiatravet

Cruzado Dela Noche. Det är namnet hästen som fått den sista biljetten till årets upplaga av Olympiatravet på Åby den 28 april.

Det var under söndagen som det stod klart att den tionde och sista biljetten till Olympiatravet nästa helg blivit utdelad. Den gick till Cruzado Dela Noche som tränas av Stefan Melanders och ägs av Stall Courant. Det efter att Cruzado dela Noche fallit med flaggan i topp mot skrällen Beau Mec i lördagens fjärde och sista deltävling i Olympiatravet.

– Cruzado har gjort två riktigt bra lopp och var ytterst nära att kvala in på Umeåker. Hästen har hög kapacitet och har visat att han förtjänar en plats i finalen. Det var positivt snack från Stefan Melander direkt efter målgång och stallets hästar visade verkligen toppform i går, säger Jon W Pedersen, sportchef på Åbytravet i ett pressuttalande.

I Olympiatravets final, som körs över 2 140 meter med autostart, väntar 1,5 miljoner kronor på vinnaren. Startspåren lottas senare under söndagen.

De tio hästarna i Olympiatravets startfält är Lionel som är titelförsvarare, de fem wild carden Takethem, Ringostarr Treb, Titty Jepson, Giveitgasandgo och Cruzado Dela Noche, samt On Track Piraten Zenit Brick, Day or Night In och Beau Mec som alla kvalat in till loppet.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

kullenberg.rothvall@molndalsposten.se