Lotta Schelin missar sannolikt resten av fotbollssäsongen. Arkivfoto: Morgan Pilblad

Schelin riskerar missa allsvensk spurt

Superstjärnan Lotta Schelin missar sannolikt resten av fotbollssäsongen. Hennes smärtor i nacken och huvudet vill inte ge med sig.

Det är Göteborgs-Posten som berättar att skadeläget för den Kålleredsfostrade 33-åringen ser dystert ut för dagen. Lotta Schelin, som spelar för Rosengård, tvingades utgå med smärtor i den allsvenska matchen mot LB07 i slutet av juni.

– Det går åt rätt håll men hon har fortfarande problem med smärtor och är en bit från att kunna träna. Det är smällen mot LB07 som sitter i. Att hon spelade hela EM kanske inte gjorde att det blev bättre. Hon fick ju ingen vila däremellan, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till Göteborgs-Posten.

Rosengård siktade på SM-guld inför säsongen men ligger just nu bara tvåa i tabellen, hela nio poäng efter Linköping. Therese Sjögran tror inte att Lotta Schelin kommer att kunna vara med i de fem avslutande matcherna. 

– Nej, det känns som det blir tajt. Även om hon skulle bli frisk så har hon inte tränat på två månader, så det blir ganska tufft, säger Sjögran till GP. 

Enligt sportchefen går det inte att ge någon prognos på när Lotta Schelin kan vara tillbaka igen.

– Vi har haft spelare som har varit borta jättelänge på grund av huvudskador tidigare. Med andra skador har man en vetskap om hur länge man är borta, med huvudskador är det väldigt svårt. Det är bara att hoppas att det blir bra för Lottas skull. Det får ta den tid det tar.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar