Lotta Schelin vann Champions League – igen. Foto: Rebecca Hådell

Schelin: ”Man kan inte få ett bättre avslut”

Kållereds bästa fotbollsspelare genom tiderna gjorde det igen. I sin sista match för franska Lyon tog Lotta Schelin hem ännu en Champions League-titel.

– Jag har knappt kunnat sova i natt. Det känns fortfarande som en dröm, man kan inte få ett bättre avslut här, säger hon när Mölndals-Posten får tag på henne på fredagsmorgonen.

Efter att ha dragit på sig en rejäl lårkaka i förra veckan var Lotta Schelin inte redo att konkurrera om en plats i startelvan i torsdagens Champions League-final mot tyska Wolfsburg. Men från avbytarbänken kunde hon se lagkompisen Ada Hegerberg göra 1–0 redan efter tolv minuter.

Elva minuter före full tid gjorde Lotta Schelin entré i matchen, kort därefter kvitterade Wolfsburg och så gick matchen till förlängning. 

– I det läget kändes det otroligt tufft, säger Lotta Schelin om motståndarnas sena mål.

Efter en mållös förlängning, där Lotta Schelin själv hade en utmärkt chans att göra segermålet, fick matchen avgöras på straffar. Lyon hamnade genast i underläge efter att Ada Hegerberg bränt första straffen, men då gick Lotta Schelin fram och såg till att ge det franska laget fortsatt hopp.

– Jag hade nog trott att jag skulle vara sjukt nervös, men jag kände mig ändå ganska cool. Efter att Ada gått förlorande ur sin straffläggning kände jag att jag bara ville gå fram och trycka dit den.

Efter Lotta Schelins fullträff satte Lyon alla sina straffar, Wolfsburg missade två och därmed var Lyons tredje Champions League-buckla säkrad.

– Den största känslan kom efter att sista straffen var slagen. Det var eufori. Det blir svårt att toppa detta, säger Lotta Schelin.

Vad som händer i hennes karriär nu är fortfarande oklart. Många spekulerar kring en allsvensk återkomst, men stjärnan själv har bestämt sig för att hålla en låg profil.

– Jag väljer att inte säga någonting om det nu. Nu blir det landslaget och sen när allt är klart så kommer alla att få veta, säger hon.

Hur stor är chansen för en skrällcomeback i Kållereds SK?

– Vi får väl se. Jag är faktiskt lite besviken att de inte hört av sig, haha!

Fredrik Hofflander

031-86 84 23

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar