”Satte oss lite i obalans”

Lund elit blev för tuffa på bortaplan för Lindome IBK. En bidragande faktor till nederlaget var en olycklig målvaktsutvisning i andra perioden.

En minut och 52 sekunder in i andra perioden Lund elit hamnade Lindome IBK i en olycklig situation. Domaren bedömde att målvakten Rosita Rosing kastade bollen på en spelare i motståndarlaget efter ett mål. Hon fick två plus tio minuters utvisning för osportsligt uppförande.

– Bollen träffade på benet eller foten, men det var bara att hon kastade ut bollen som vanligt efter målet och de sprang förbi när de firade. Det fanns ingen mening eller avsikt. Det blev lite diskussion om vad som hände och det satte oss lite i obalans, säger tränaren Niclas Åshamn.

Andremålvakten Linnea Wall, som hunnit bli kall på bänken, fick snabbt hoppa in och ta ansvar för målet. Då låg Lindome under med 1–1 i den första av två Play off-matcher mot Lund elit i jakten på ett allsvenskt kontrakt.

Läs även: Lindome vidare i kvalet

Wallin fick vakta målet i lite mer än fem minuter innan Lundspelarna Tove Sölve och Stina Balslev Andreasson lyckades näta en boll vardera.

I tredje, då Rosita Rosling kommit tillbaka och Lindome IBK fått ytterligare ett baklängesmål, så valde Mölndalstränarna att ta en time out.

– Vi försökte ruska liv i dem i det sista och få in några reduceringsmål, så vi skulle ha ett mindre underläge att ta hem till returen. Vi ändrade om lite i laget och gick in med två femmor för att göra en sista anstormning, säger Niclas Åshamn.

Men effekten av time outen uteblev; Lund elit lade ytterligare ett mål tre minuter senare. Men trots att slutsiffrorna på resultattavlan blev 5–1 så tycker tränaren att det var en jämn match och skottstatistiken pekar åt samma håll. Lindome hade dubbelt så många skott mot mål jämfört med Lund elit.

– Över hela matchen, förutom en del av andra perioden, så är vi mestadels i deras zon och skapar lägen. Men vi saknar den där lilla sista skärpan för att komma till de allra hetaste avsluten, säger Niclas Åshamn.

Nästa Play off-match spelas i Almåshallen på söndag.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25