IF Mölndal Hockey fick en tuff helg i Åby ishall. Laget förlorade både mot Tingsryd och Troja/Ljungby. Foto: Petter Ullberg

Säsongen är över för Mölndal

Det blev en tuff kvalhelg för Mölndal Hockeys J20-lag i Åby Ishall i helgen. Laget hade chansen att ta ett kliv mot landets högsta juniorserie, J20 SuperElit, men både Tingsryds AIF och IF Troja/Ljungby blev för tuffa.

Mölndalslaget förlorade mot Tingsryd i fredags med 1–4 inför rekordnoteringen 438 åskådare, vilket redan där gjorde att chanserna till avancemang i kvaltrappan blev små.

– Vi spelade en bra hockey, men hade för svårt att göra mål, säger tränaren Magnus ”Dala” Sandström.

Men eftersom Troja/Ljungby slog Tingsryd under lördagen fanns fortfarande en chans för Mölndal att ta den enda kvalplatsen, dock hade de behövt slå Troja/Ljungby med sex mål. Så blev det inte.

– Det var ingen omöjlighet och vi gjorde även fyra mål i den matchen, problemet var bara att även de följde med oss målmässigt, säger Sandström.

Vid full tid och ställningen 4–4 var saken klar eftersom gästerna då fått med sig en poäng, men Mölndal ville stå upp för sitt namn som seriesegrare i sin serie och gav allt i förlängningen. Trots det föll laget ändå.

– Vi hade ett stort övertag i förlängningen, men de fick ett friläge som mynnande ut i ett straffslag där de kunde avgöra, säger Sandström.

Säsongen är därmed över för IF Mölndal hockey. Laget kommer att fortsätta träna ett par veckor till innan det är dags att börja tänka på nästa säsong.

– Det känns väldigt positivt redan nu eftersom det bara är tre spelare och målvakterna som blir överåriga, resten av stommen finns kvar för oss, säger Magnus ”Dala” Sandström.

Christopher Kullenberg Rothvall

sport@molndalsposten.se

031-86 84 21

Relaterade artiklar
Fler artiklar