Årets upplaga av Mölndals ungdomscup, världens äldsta innebandyturnering, lockar hela 122 lag i år vilket är nytt rekord. Arkivfoto: Linus Olsson.

Rekordintresse för innebandycup

I morgon fredag drar årets upplaga av världens äldsta innebandyturnering igång i Mölndal, i år med rekordmånga lag. Det handlar om Mölndals ungdomscup som i år lockar hela 122 lag.

I 29 år har Mölndalsbon Pontus Berger arbetat med cupen och aldrig tidigare har det varit så många lag anmälda som det är i år.

– Det stämmer. Cupen i år är större än någonsin tidigare, vi har 122 deltagande lag vilket är nytt rekord. Det är så många lag att vi inte får plats i Mölndal längre trots att vi bokat upp alla hallar som finns i Lindome, Kållered och Mölndal. Det är första gången i turneringens historia som vi tvingats gå utanför kommunen.

Vad beror det på att det blivit så stort i år?

– En bidragande orsak tror jag är att vi fått en bättre organisation i föreningen (Mölndals IBF) och en bättre struktur för cupen. Men jag tror också det beror på att cupen fått ett bra rykte. Det är inte världens största turnering, men däremot världens äldsta innebandyturnering. Sedan ska man inte sticka under stol med att Liseberg öppnat vilket lockar en hel del.

Hur många länder finns med?

– Lag från fyra olika länder kommer hit, Norge, Danmar, Sverige och Tjeckien. Det är faktiskt första gången mig veterligen som det är så många olika nationer med, vilket är väldigt glädjande eftersom det är ett tecken på att innebandyn sprids internationellt.

Hur ser din helg ut?

– Jag kommer till cupen under lördagen från ett innebandykonvent i Stockholm. Sedan kommer jag åka runt till de olika hallarna och kombinera det med uppdraget som tränare för Eken IBK:s pojkar -04.

Christopher Kullenberg Rothvall

Fotnot: Du kan se söndagens finaler live på molndalsposten.se. Den första finalen startar 09.00 och den sista 18.20.

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar