Ville Kaukkila fick en tuff dag i Kålleredskassen hemma mot Mjölby HC. Foto: Petter Ullberg

Överkörda – igen

Säsongen fortsätter i mörker för Kållereds SK. Under onsdagen åkte laget på sin femte förlust – den här gången mot Mjölby HC.

– Vi tar för mycket utvisningar, det är där vi förlorar matchen, säger huvudtränaren Tobias Burford.

På onsdagen spelade Kållered mot Mjölby på hemmaplan. Redan i första perioden var det tydligt att Mjölby fick övertaget. Kållered fick flera utvisningar och Mjölby hann göra tre mål innan Mattias Nilsson kontrade med ett Kålleredsmål.

Andra perioden var betydligt jämnare men inför sista stod det ändå 3–6 till Mjölby. Fler utvisningar och insläppta mål resulterade till sist i en förlust med 4–8.

– Vi får för mycket utvisningar, det är det avgörande felet. Sen är det som jag sagt innan, det märks att vi är ett ungt lag och vi gör misstag som de andra lagen inte gör. I vissa perioder spelar vi jättebra ishockey men vi kan inte hålla i det en hel match, säger Tobias Burford.

Av sex spelade matcher har Kållered nu förlorat fem.

– Vi visste att det skulle bli tufft och har känt att vi får kämpa på och göra så gott vi kan. Ibland har man haft lag där man känner att alla inte ger allt men så känner jag inte med det här laget. Vi jobbar på, men är inte riktigt där än. Det här får bli en slags lärperiod, även om det är klart att vi vill vinna matcher och få mer poäng, säger han.

Hur ska ni göra för att vända det?

– Det är väl mest att få en positiv känsla och fortsätta jobba på det vi har sagt. Vi behöver bli bättre på allt. Det handlar om att alla fortsätter komma till träningarna och är villiga att göra jobbet, vilket de gör nu. Vi får inte börja tvivla utan orka jobba på.

Nästa match spelar Kållered mot Bäcken på söndag.

– Det blir riktigt tufft, Bäcken är ett väldigt bra lag.

Elvira Linderot

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar