Oslovinnaren klar för Åby stora pris

Vinnaren av Oslo grand prix, Ble du Gers, är klar för Åby stora pris.

Under onsdagseftermiddagen stod det klart att ytterligare en häst är klar för årets upplaga av Åby stora pris, franska Ble du Gers. Hästen kommer senast från ett segerlopp i Oslo grand prix och har dessförinnan imponerat i lopp i både Sverige och Danmark. Segertiden i Oslo var 1.10.00 vilket är den snabbaste tiden i loppets historia.

– Ble du Gers är en häst som jag alltid haft i tankarna när det har gällt Åby stora pris, redan under fjolåret var han på tapeten. Han imponerade på mig senast i Oslo även om loppet blev kört i ett tempo som Ble du Gers drog nytta av. Nu när han har bytt tränare och befinner sig i Norge så är det blivit lättare att matcha honom och jag blev glad då Frode Hamre berättade att Åby stora pris var ett naturligt mål. Nu är två styrkefenomen klara för loppet och det känns bra, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen i ett pressmeddelande.

Den nioåriga hästen som körs av Frode Hamre har under sin karriär tjänat ihop över nio miljoner kronor i prispengar.

– Ble du Gers var mycket stark och rejäl senast i Oslo grand prix och är en häst som borde passa perfekt på den långa distansen i Åby stora pris. Nu blir det först ett lopp i Finland sedan väntar en tur till Åbytravet, säger Hamre i samma pressmeddelande.

Moni Viking, med Björn Goop i sulkyn, är sedan tidigare klar för travloppet.

Oskar Avedal

sport@molndalsposten.se