Kållered SK är redo för en ny säsong i hockeytvåan, denna gången med ett helt nytt och ungt lag med tio nya spelare. Nedre raden från vänster: Jacob Lundin, Hugo Nöller och Jesper Lundgren. Övre raden från vänster: Anton Forsberg, Andreas Deak, Anton Fagerberg, coach Tobias Burford, Marcus Grönwall och Ludwig Rosén. Saknas på bilden gör Robert Sörensen och Alexander Johansson. Foto: Petter Ullberg

Nybyggt Kållered siktar lågt

Det krävdes kval för att Kållered SK skulle få behålla sin plats i hockeytvåan efter fjolårets säsong. Nu när nästa upplaga av serien drar igång på söndag hoppas det nybyggda laget kunna slippa en ny mardrömssäsong.

Läs mer: Kållereds tränare lämnar

Det är ett helt nytt Kållered SK som kliver ut på rinken i Kållered Sportcenter på söndag när det vankas premiär i hockey-tvåan mot Borås HC. Hela tio av spelarna i truppen är nya, liksom de båda tränarna Tomas Lönn som är assisterande och den nya huvudcoachen Tobias Burford.

– Givetvis vill vi inte åka ur tvåan, men så mycket mer än så har vi inte sagt när det gäller mål om placering. Någonstans är målet att vi ska bli bättre för varje dag. Och att vi slipper kval, säger han.

Fostrad i Kållered

Som spelare blev Tobias Burford själv fostrad i Kållered. Han började i hockeyskolan som femåring och tog sig hela vägen upp till A-laget där han spelade i fem säsonger innan han gick över till att bli tränare. Han hamnade då i Bäckens HC där han coachat olika juniorlag. Och det är genom de åren som han nu har samlat på sig unga och lovande spelare för att fylla upp Kålleredstruppen.

– Vi har velat hitta spelare med rätt karaktär och bra personligheter och det tycker jag vi lyckats bra med, säger han.

Började träna i våras

Laget har tränat sedan i början av maj med ett uppehåll under juli.

– Vi har kört många pass med brottning, vilket är en väldigt bra träningsform, säger Burford.

Försäsongens träningsmatcher har bjudit på både vinster och förluster för laget. De förlorade bland annat den första träningsmatchen mot Lions HC Strömstad, men vann sedan mot Gislaveds SK som också spelar i hockeytvåan. Även om det både blivit vinster och förluster under träningsmatcherna tycker Tobias Burford att lagbygget kommit en bra bit på vägen.

– Det börjar sätta sig jäkligt bra, men självklart är det saker kvar som vi behöver jobba med på isen, så är det, säger han.

Viktig stomme kvar

Förutom tio nyförvärv så finns det en stomme med spelare kvar som hängt med i laget under flera år, bland annat målvakten Markus Karlsson, backen Erik Kling, samt de båda forwardsspelarna Christer Rönnbacke och Christoffer Persson Smith.

– Direkt när vi satte oss med spelarna förra året, jag och sportchefen Christer Stovell, så fanns det flera som vi tyckte har rätt mentalitet, som är hungriga och som vill träna fys. Det är sådana vi ville fortsätta jobba med och alla de här spelarna är sådana. De kan Kållered och har dessutom grymt härliga personligheter, säger Tobias Burford.

Burford har utsett Christer Rönnbacke till lagkapten eftersom han tycker att han tar ett så stort ansvar i laget.

– Han är alltid först in i gymmet, gör i ordning och tar ett väldigt stort ansvar, säger han.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar