• Lindome IBK är klara för ännu en säsong i allsvenskan, det efter en dramatisk söndag i Almåshallen med flera oväntade vändningar. Foto: Linus Olsson.

  Ny allsvensk säsong för Lindome efter kvaldrama

  Det gick åt gott om nervpiller för både publik och spelare i söndags när Lindome IBK:s allsvenska kval avgjordes. Trots förlust lyckades laget säkra sitt allsvenska kontrakt med ett måls marginal.

  Inför den avgörande matchen i kvalet mot IBK Lund elit hemma i Almåshallen under söndagen hade Lindome IBK satt sig i en något obekväm situation. Laget förlorade den första matchen med hela 1–5, vilket innebar att laget skulle behöva göra fyra mål för att ordna en förlängning. Och det gick så när. Laget vann matchen med 5–2.

   – På det stora hela var vi ett bättre lag. Vi spelade jättebra under den första och tredje perioden med en liten dipp i andra, säger Stefan Karlholm, tränare i Lindome.

  Tre magiska minuter

  Resultatet var ett mål för lite för att lyckas ordna en förlängning. Men det var i matchens tre sista minuter som dramatiken tätnade.

  – Vi tog en timeout där vid ställningen 3–2 där vi pratade om vikten av att säkra tre poäng, vilket skulle kunna ta oss långt eftersom även den bästa tvåan fick ett säkrat kontrakt, säger Karlholm.

  Men spelarna gick ändå för att säkra kontraktet på egen hand. Evelina Premberg gjorde 4–2 och Moa Bernvid petade in 5–2 minuten senare med en bra bit över en minut kvar av matchen. Lindome pressade på för 6–2 och lagkapten Lydia Englund lyckades så när få in en boll i det bortre krysset, men målvakten räddade. Matchen slutade 5–2, vilket rent formellt betydde att Lund tagit hem kvalplatsen med ett måls marginal.

  – Det var verkligen blandade känslor när slutsignalen gick. Eftersom det var ett par kvalmatcher som började efter vår var det bara att åka hem och sätta sig på nätet för att följa de andra matcherna och hoppas att inget annat lag skulle bli bättre än oss, säger Stefan Karlholm.

  Dramatisk väntan

  Störst dramatik blev det i matchen mellan Nykvarns IF och Karlstad IBF Ungdom där Karlstad hade en tremålsledning inför returmötet som Nykvarn höll på att äta ikapp.

  – Helt plötsligt hade de en ledning med 5–4 och då var jag fruktansvärt nervös. Jag tror det här varit något av det värsta jag varit med om, säger han.

  Men matchen slutade 6–5 och alla spelare och ledare i Lindome kunde andas ut. Laget blev den bästa tvåan i kvalet och spelar därmed allsvensk innebandy även nästa säsong, det med ett ynka måls marginal.

  – Det var otroligt mycket känslor efteråt. Det var så klart synd vi inte kunde göra det själva, men nu är vi alla fall klara och nu kommer vi till nästa års serie med ett års rutin. Det känns väldigt bra, säger Stefan Karlholm.

  Christopher Kullenberg Rothvall

  031-68 22 18

  sport@molndalsposten.se

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar