Bengt-Arne Johansson på Mölndals GK hoppas att de ska få fler att upptäcka banan i Lindome – genom att låta spelarna själva välja vad de vill betala. Foto: Privat/Mölndals GK

Mölndals GK lockar golfare på nytt sätt

Mölndals golfklubb har svårt att få nya spelare till banan. Nu testar de en annorlunda taktik.

– Vi vill nå ut på ett bredare sätt, vi ligger inte i semestergolf-området, säger klubbchefen Bengt-Arne Johansson.

Den nya modellen, som klubben nu provar på, är att golfare ska få spela och själva välja vad de vill betala.

 – Man bokar in sig på tiderna, sen spelar man banan och så får man ett antal alternativ och betalar det man tycker banan är värd, säger Bengt-Arne Johansson.

Beroende på hur mycket man betalar kan man få rabatter för fler rundor. Betalningssättet gäller inte alltid utan bara på fredagar. Till att börja med augusti ut.

– Vi får utvärdera när de här veckorna har gått och se om det var rätt grej att göra för en golfklubb. Det är ett test, säger klubbchefen.

Svårt att få medlemmar

Förhoppningen är att locka fler spelare till banan i Lindome, särskilt under sommaren.

– Under den här tiden så är det Bohuslän och Halland som är de stora semestermetropolerna och då hamnar vi lite i ett vakuum.

På lång sikt hoppas klubbchefen att de ska få fler medlemmar, något som han säger har blivit svårare de senaste åren.

– Den nya moderna golfaren agerar inte på samma sätt som golfare har gjort historiskt, man är inte lika klubblojal längre utan man söker sin egen form att spela golf på, säger Bengt-Arne Johansson och menar att golfare idag oftare vill spela på många olika banor.

Vad gör ni åt det?

– Vi jobbar med det dagligen, hela tiden vill man försöka värva nya medlemmar. Vi försöker synas och få folk att upptäcka att vi har en bra anläggning som det är värt att bli medlem i. Det är visionen.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar