Jitex Mölndal BK har med sju lag i Gothia cup. Arkivfoto: Elvira Linderot

Mölndal värd åt 130 Gothia cup-lag

Träningsoveraller i alla färger samlas snart i Göteborg – och Mölndal. Gothia cup drar igång på måndag.

Turneringen smygstartar redan under söndagen, som är den stora ankomstdagen. Då öppnar Gothia Heden center och ungdomar från hela världen trillar in och fyller stadens och kranskommunernas alla hotell, vandrarhem och skolor. I år kommer Mölndals stad att välkomna 130 lag från olika länder. De kommer att bo i bland annat Aktiviteten, Katrinebergsskolan och Fässbergsskolan.

Förutom lag från Sverige kommer Mölndals skolor vara värdar åt spelare från grannländerna, men även lag från Tyskland, Österrike och Mexico. De som kommer mest långväga ifrån är pojkarna från Zambia som har rest över 800 mil för att tävla.

21 lag kommer att representera Mölndal, av de över 1 700 anmälda. 15 av dessa lag kommer att spela i Boys och åtta stycken i Girls. Jitex Mölndal BK ställer upp med sju lag. I år är det extra speciellt, då det är det sista året innan F02 blir juniorer.

Just nu laddar de inför måndagen.

– Ja, vi håller på bli redo. Det är sista året vi spelar tillsammans innan tjejerna blir juniorer. Vi satsar på att först och främst få utlopp för den kunskap de fått under de här åren de har spelat fotboll. Givetvis vill vi komma till avslutningen och få spela hemma i Mölndal på torsdagen och då få spela mot ett riktigt bra utländskt motstånd, säger tränaren Mikael Klein Velderman.

Valerie Kaspersen

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar