Mölndal bandy spelade 0–0 mot Villa Lidköping i allsvensklan. Här tränare Martin Lindberg. Foto: Petter Ullberg

Mölndal väntar på första segern

Nej, det blev inte tredje gången gillt för Mölndals bandydamer som i lördags eftermiddag förlorade igen, denna gång mot Tranås Bois/BK med 2-4 (1-2).

Då hyste laget ändå vissa förhoppningar om att inför fajten kunna vinna matchen.

– Vi började bra i första halvlek. Vi tryckte ner Tranås och pressade dem, sa tränare Martin Lindberg som fick se sitt lag ta ledningen med 1-0 genom Amanda Andreasson.

– Men Tranås var bättre än vad vi hade trott. De var snabbare och kvickare och det fick vi problem med.

Tranås kvitterade till 1-1 mot ett lag som, enligt Lindberg, inte är vana vid att leda matcher och därmed kunna vinna. 2-1 för Tranås kom också strax innan paus.

Vad sa ni till varandra i halvtid?

– Att vi är bättre än vad vi hade visat och att vi måste ge det en ärlig chans. Men det gäller också att kunna omsätta det ute på isen, menade Lindberg.

Mölndal inledde andra halvlek betydligt bättre. Kvitteringen till 2-2, återigen genom Amanda, föll under den här perioden av matchen. Men Tranås kom tillbaka och kunde göra såväl 3-2 som 4-2.

Resultatet betyder att Mölndals bandydamer efter tre spelade omgångar fortfarande väntar på säsongens första poäng. Nästa möjlighet att bärga viktiga pinnar är söndagen den 10 december då Mölndal möter Surte på hemmais.

Bäst i lördagens match för Mölndal var, enligt Lindbergs sätt att se på saken, tvåmålsskytten Amanda Andreasson samt Caroline Pettersson.

– Caroline gjorde en jättebra insats, menade Lindberg.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar