Återstartade IF Mölndal Hockey vann hockeytreans grundserie i söndags, det efter att ha slagit Uddevalla med 6–0. Arkivfoto: Linus Olsson.

Mölndal Hockey stod för totalkross

23–0 och periodsiffrorna 0–5, 0–11, 0–7. Det var skillnad mellan topp och botten i den sista omgången av höstens division 3-serie.

– En mycket märklig match. 12–15 av våra mål var riktigt fina spelmål, men det var varken roligt för oss eller våra motståndare, säger Mölndalstränaren Anders Brodén.

Bottenlaget Chalmers, med endast tre poäng på 14 spelade matcher, ställde upp med tio utespelare mot redan klara serievinnarna Mölndal. Det var tydligt att seriens bäst tränade lag, till stor del bestående av första- och andraårsseniorer, inte ställdes på några svårare prov.

– Vi är i fin form och då kan det rinna i väg när motståndet inte håller. Jag har aldrig varit med om att vinna med så stora siffror på seniornivå och jag har heller aldrig upplevt att ett lag med en man utvisad lyckas vinna en tvåminutersutvisning med 3–0.

Efter 5–0 i den inledande rundan så var det i ännu högre grad i mittperioden som Mölndal drog ifrån med elva mål på 20 minuter. Fem stycken sattes av Niclas Sandström och därutöver fanns både tre- och fyramålsskyttar i det rödklädda laget.

– Några av spelarna svarade var och en för åtta poäng med mål och assist inräknat, fortsätter Anders Brodén.

Därmed är seriesegern och det första delmålet avklarat. Nu väntar speluppehåll till 10 december innan AllTrean drar igång med lag som slutat etta och tvåa i sina respektive serier, samt den bästa trean.

– Spelschemat är inte satt, men vi hamnar i samma serie som Göteborgs IK, Hovås, Rönnäng, Nittorp, Skara och Hisingen. Det kommer bli en jämn serie med helt andra matcher än vi haft under hösten.

Väl där är målet att vara bland de fyra bästa som spelar vidare i den kvalserie till division 2 som väntar i februari.

– Jag tycker vi har materialet för att ta klivet upp. Vi är tillräckligt tränade för att klara det och nu hoppas jag också att vi kan få lite rutin från jämna matcher med övertid och straffar som behövs för att klara en sådan serie.

Martin Björklund

Relaterade artiklar
Fler artiklar