Mölndals IBF försökte samla sig till en bra bortamatch mot topplaget Floda IBK men det ändade med en förlust 4-9. FOTO: ARKIV

Mölndal gick i Flodas fälla

Två bra perioder räckte inte för Mölndals innebandyherrar när serieledande Floda IBK i hemmahall övertrumfade i den tredje perioden i en match där förlusten till slut skrevs till 4-9 (1-2, 2-2, 1-5).

Ordinarie lagkaptenen Jim Johansson var skadad men satt på bänken. I hans ställe spelade den assisterande dito Alexander Dahlström.

Båda två kunde liksom laget i övrigt konstatera att Mölndal inledde matchen i division 1 västra Götaland i Rydsbergshallen i Lerum inför ögonen på 147 personer på ett bra sätt.

– Man kan säga att vi spelade bra i två perioder men vi släppte målen bakåt på grund av dumma misstag, förklarade Dahlström.

Till den kategorin räknas exempelvis tekniska fel som felpassningar och rent slarv. Trots detta ledde hemmalaget med blott ett måls marginal – 4-3 – inför den tredje perioden där Flodas fjärde balja kom med 39 sekunder kvar att spela.

– Floda är oerhört tajta defensivt och är bra på kontringar. Det är mycket av deras spelidé och vi gick i deras fälla, menade Dahlström.

Men ambitionerna från Mölndals sida att göra en lika bra sista period som de två första kom ganska snart på skam.

Efter 3.18 i den tredje perioden gjorde Flodas Daniel Jakobsson mål på straff. 54 sekunder senare kunde Emil Gustafsson på pass från Mattias Karlsson göra 6-3.

– Efter det så kändes det som att luften gick ur oss, sa Dahlström.

– Vi var ju tvungna att gå framåt. Då utnyttjade Floda våra misstag ännu mer.

Närmare kontakt i matchen med Floda än David Siitonens 4-6 kom Mölndal inte och slutsiffrorna skrevs till slut till 4-9.

I tabellen ligger Floda kvar bland de fyra i topp medan Mölndal hamnar exakt i mitten men med ett visst häng på en framtida kvalplats.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar