Det fanns gott om Mölndalsblod med i det lag från Lindås IBK som tog hem SM-silvret under innebandyfesten för juniorlag i helgen. Foto: Daniel Sannerholm

Mölndal fyllde SM-final

I helgen avgjordes den stora innebandyfesten i Uppsala för Sveriges bästa juniorlag i innebandy. Förutom Lindome IBK:s talangfulla damjuniorer fanns det gott om både Mölndalsspelare och tränare i det lag som tog hem SM-silvret.

Det var i IFU Arena i Uppsala i helgen som SM-slutspelet för juniorlag avgjordes, bland annat med Lindås IBK där tre ledare och elva spelare har rötter från Mölndals IBF. En av dem är tränaren Joacim Bernvid som nu i dagarna även flyttat till Mölndal.

– Jag började min karriär i Mölndal och har efter det tränat både Pixbos damer och herrar, säger han.

Vidare efter straffdrama

I helgen var han med om att gå hela vägen till en SM-final i klassen HJ18, det efter att Lindås slagit ut RIG Umeå IBF på straffar i semifinalen.

– Det här är en grupp med juniorer som vi arbetat med i två år och där målet har varit att vi ska ta oss så långt som möjligt just i år. Det är otroligt starka spelare, killar med bra teknik och duktiga handleder, säger han.

Men väl i finalen räckte laget inte till mot Jönköpings IK Ungdom som vann med 6–5. En av Mölndalsspelarna i Lindås är Adam Dahlqvist som var lagkapten under turneringen. Han gjorde två av Lindås mål i finalen och fick dessutom pris som turneringens bästa forward. Ytterligare spelare med i Lindås med Mölndalskoppling var målvakten Alexander Sannerholm, fostrad i Lindome IBK, samt anfallsspelarna Anton Dahlström, Rasmus Lundström, Max Källerteg, William Lindström och backen Jakob Niemer. Även Lindomefostrade Jacob Hafrén, Lucas Öhrling och Daniel Gustafsson fanns med i Lindåstruppen.

Har ögonen på Mölndal

Joacim Bernvid är imponerad över den talang som Mölndalsklubben fått fram under de senaste åren och menar att landets elitklubbar återigen har föreningen under sin lupp.

– Jag var med och startade upp Mölndals nya seniorlag efter att klubben inte fått ihop ekonomin under tiden då de var ett topplag i näst högsta serien. Nu har klubben fått ett uppsving igen med många duktiga spelare och ungdomsledare. Det är en förening som andas långsiktighet och det tycker jag är riktigt häftigt, säger han.

Förutom tränaren Joacim Bernvid har även lagledaren Hasse Dahlqvist och materialaren Mats Lundström kopplingar till Mölndalsklubben.

Lindome blev sjua

Förutom Mölndalsspelarna i Lindås deltog även Lindome IBK under innebandyfesten, det i klassen DJ17. De vann sin match i poolspelet mot Hovslätts IK, men förlorade mot Rönnby Västerås IBK Ungdom och Örnsköldsvik IBK vilket innebar att de fick spela matcher om platserna 5 till 8. En förlust mot Bele Barkarby IF med 1–4, men en seger mot IBF Hovslätts IK med 5–3 gjorde att klubben slutade som sjunde bästa svenska juniorlag.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar