Multisportaren Martin Flinta från Mölndal har tagit plats på Arlas mjölkpaket, det samtidigt som han just nu är i Kina för att tävla. Foto: Privat/ Annelie Ivarsson Moran

Martin Flinta platsar på mjölken

Den som dricker mjölk har under den senaste tiden kunnat se Mölndalsprofilen och extremsportaren Martin Flinta på några av paketens baksidor.

Själv är han just nu i Kina för att tävla.

Det är på baksidan av Arlas mjölkpaket som Martin Flinta synts till i en serie om extremidrottare.

– Arla tog kontakt med några olika idrottsförbund som rekommenderade olika idrottare till den här serien och då var jag en av dem och en representant för multisport, säger Martin Flinta.

Men själv har han inte lyckats få fatt i något mjölkpaket med sig själv på ännu.

– Ha ha, nej. Jag har sett andra idrottare på baksidorna när jag varit ute och handlat, men inte mig själv, säger han.

Vad betyder det för sig att få vara med på mjölkpaketens baksidor?

– Framförallt är det bra för sporten att få synas på det sättet. Multisport är en idrott som annars får ganska lite medial uppmärksamhet så därför är det väldigt bra. Men för min egen del är det mest kul, jag får liksom ingen rabatt på mjölk eller så, säger han.

Tävlar i Kina

Just nu är Martin Flinta i Kina för att tävla tillsammans med hans lag Thule adventure team. De har betat av ett gäng tävlingar där den sista, Wengan outdoor quest, inleds i dag onsdag.

– Vi har kört två tävlingar här nu som varit etapper kan man säga där vi slutat tvåa och trea. Nu hoppas vi kunna komma i topp, säger Martin Flinta.

I den andra deltävlingen var Flintas lag snabbast på två av de tre paddelsträckorna, snabbast på alla repmoment och även snabbast på cykelsträckan, men trots det räckte det inte till en seger i loppet.

Hem till Sverige

Efter tävlingen på onsdagen kommer Martin Flinta att ta sig hem till Sverige igen för sommarsäsongen.

– Då ska jag köra lite triathlon och en del swimrun. Jag ska bland annat vara med i Swimrun world series i sommar vilket ska bli väldigt skoj, säger han.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar