Den 1 januari 2019 ska travtränarna vara borta från Balltorps stallgårdar. Arkivfoto: Elvira Linderot

Många skriver på för att rädda stallen

Hyresgästerna i Balltorps stallgårdar har fått ett slutdatum. Nu jobbar travfolket intensivt med att bilda opinion mot beslutet. Över 500 namn har samlats in till stöd för fortsatt hästverksamhet.

– Hittills har vi fått ihop långt över 500 namn och vi har bara börjat. Många brinner för Balltorp. Det lär bli tusentals namn, och det är inte bara små amatörer från bygden, även mycket profilstarka göteborgare är engagerade i frågan, säger Maria Holdhaus, ordförande i Åbys monté- och B-tränarförening, till facktidningen Travronden.

Läs mer: 19/7: Travtränare: ”Det är många som blir berörda”

16/6: Heiskanen överväger att lämna Åbytravet

Som Mölndals-Posten tidigare har berättat är uppsägningen en följd av en gammal överenskommelse att travutövarna ska lämna stallgårdarna till förmån för en ny väg och en ökad satsning på industrimark.

Mölndals stads planeringschef Kristina Ulstein säger till Travronden att protestlistorna sannolikt inte kommer att leda till någon förändring i sak:

– Att det inte ska fortsätta enligt nuvarande plan är väldigt svårt att påverka, då ska man i så fall backa en hel samhällsutveckling, säger hon.

Den 1 januari 2019 ska travfolket vara borta från stallgårdarna. Det drabbar en lång rad tränare, bland annat stortränaren Veijo Heiskanen.

Han har tidigare sagt till Mölndals-Posten att han överväger att lämna Åbytravet om uppsägningen står fast.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar