”Lugnt och behärskat hela matchen”

– Vi gör en riktigt bra match. Dalen/KFF:s spelande tränare Joakim Ahlgren är nöjd efter att hans lag i praktiken har kapat av grenen ner till trean Göteborgs FF, efter seger 2–1 (1–0).

Dalen/KFF har varit seriens tveklöst bästa lag, men har inte kunna säkra seriesegern än. Det krävs minst två segrar till för att Velebit inte ska kunna komma i kapp, tror Joakim Ahlgren. En del av det jobbet gjordes hemma mot GFF.

– Det är lugnt och behärskat hela matchen. Vi behåller bollen inom laget. Magnus Eliasson gör 1–0 (42:a minuten), sedan rullar vi av halvleken. Gott med mål innan paus. Vi hade bestämt oss för att äga boll och det gör vi verkligen. I andra halvlek fortsatte och Bita gör 2–0 på ett fint avslut. GFF skapar ingenting, men i 89:e minuten kommer ett skott utifrån otagbart i gaveln. Det blir lite stress i sista minuterna, men det var bara två tilläggsminuter och vi kan spela av säkert, summerar Joakim Ahlgren.

Varför vinner ni?

– Jag tycker att vi är ett bättre lag. Det är stabilt genom hela laget, vi hade en bra linje. Vi gjorde fem byten och alla var med, utom Jim Olli, som hade problem med halsen.

Dalen/KFF går in i en tuff vecka med två matcher på fyra dagar. Först Mölnlycke i en hängmatch på tisdag, sedan jumbon Finlandia/Pallo på fredag.

Niklas Ohlson

niklas.ohlson@molndalsposten.se

Dalen/KFF – Göteborgs FF 2–1 (1–0)

Fotboll Division 4B Göteborg herr

Mål: Magnus Eliasson, Bita Bångens.

Bra: David Lundin jobbade kopiöst i ett lag där alla var bra.