Lotta Schelin redo för nya jobbet

Huvudvärken efter en smäll i en match med FC Rosengård för mer än ett år sedan gjorde att Kålleredsfostrade Lotta Schelins fotbollskarriär tog slut i somras. Nu har hon hittat sitt nya jobb – i hockeyns värld.

Även om det kanske inte rikligt är aktuellt att byta fotbollsdojor mot hockeyrör för Lotta Schelin så är det åtminstone så det kommer att bli rent visuellt. Fotbollsstjärnan har nämligen fått ett uppdrag som ambassadör för Frölunda Indians CSR-arbete, alltså med klubbens sociala engagemang.

Under en presskonferens i onsdags berättade Lotta Schelin om hur hon fick sitt nya uppdrag. Redan dagen efter att hon lämnat beskedet om att avsluta karriären ringde hennes telefon. I luren var Frölundas kommersiella chef, Åsa Nathell.

– Vad är det här för crazy tant tänkte jag! Men det kändes bra och hon kollade läget om hon kunde ringa och jag ville se vad hon hade i åtanke. Rent spontant tänkte jag mest, hockey? Vad ska jag göra där, säger Lotta Schelin till Göteborgs-Posten.

Uppdraget innebär att Lotta Schelin ska jobba med Frölundas sociala projekt, framförallt två av dem som kallas ”Åttans spårvagn” där klubben lär barn i årskurs 1 från Angered och Tynnered att åka skridskor, samt ”Gemenskapens läktare” där spelare från A-laget föreläser för elever runt om i olika skolor.

När Lotta Schelin insett vad uppdraget innebar tyckte hon inte att det var mycket att tveka på.

– För egen del så öppnades något upp som kändes klockrent. Jag får jobba med samhällsengagemang i en väldigt fin förening och bara att vara i en förening är en vinst för mig. Jag är van att röra mig i den miljön och arbeta ihop med människor med mål och sådant. Det tog inte jättelång tid för mig att tacka ja till det här, säger hon till GP.

Christopher Kullenberg Rothvall

kullenberg.rothvall@molndalsposten.se

031-86 84 21