Lindome vidare i kvalet

Drömmen om en andra säsong i innebandyallsvenskan lever i högsta grad för Lindome IBK. Under lördagen körde laget över Falkenbergs IBK fullständigt. Nu är laget bara två matcher från nytt allsvenskt kontrakt.

Läs mer: Fördel Lindome i kvalet

Lindome IBK hade redan matchboll inför lördagens match i Almåshallen. Det eftersom de hade med sig en ledning med fyra mål från förra helgens första playoffmatch. Men bara för det vägrade Lindome att backa hem under returmötet. Laget pressade hårt, men fick ändå bara med sig en ledning med ett mål från den första perioden, nätat av Linnea Gustavsson.

– Självklart fanns det lite nerver med i vårt spel, speciellt eftersom vi hade en så stor ledning och var rädda för att inte underskatta dem. Men en bit in i matchen släppte det, säger forwarden Jenny Abrahamsson.

Lossnade i andra

I andra lossnade dock målskyttet för Lindome. Anna Ekdal gjorde 2–0 efter tre minuter, Anna Sköldberg tryckte in 3–0 efter nio minuter och strax därefter gjorde Anna Ekdal 4–0. Jenny Abrahamsson tryckte in femman och Jennifer Malm sexan.

– Det blev en väldigt rolig match, även om spelet var ganska väntat. De spelade med ett väldigt lågt försvar vilket gjorde att vi fick hålla i taktpinnen, säger Jenny Abrahamsson.

I tredje satte Jenny Abrahamsson spiken i kistan, 7–0. Falkenberg hann dock med att göra ett tröstmål innan matchen var slut.

Lund står på tur

Nu väntar en ny playoffmatch mot ett lag söderut, denna gången mot IBK Lund elit. De tog sig vidare efter att ha slagit ut Hovslätts IK i två ganska jämna matcher. Lindome börjar matchserien borta på söndag och avslutar hemma i Almåshallen helgen efter det.

– Det blir en  tor utmaning, vi har mött många lag från Lund genom åren men aldrig det här. Det blir roligt men det gäller att vi presterar på topp, säger Jenny Abrahamsson.

Läs mer: Lindome säkrade allsvensk kvalplats

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Så föll målen

Period 1

17:10, 1-0, Linnea Gustavsson

Period 2

03:32, 2-0, Anna Ekdal

09:11, 3-0, Anna Sköldberg

10:19, 4-0, Anna Ekdal

12:53, 5-0, Jenny Abrahamsson

19:56, 6-0, Jennifer Malm

Period 3

10:36, 7-0, Jenny Abrahamsson

14:02, 7-1, Falkenbergs IBK

Relaterade artiklar
Fler artiklar