Lindome IBK vill slippa ny kvalmardröm

I dag lördag smäller det för allsvenska Lindome IBK. Det är nu laget spelar säsongspremiär borta mot IBK Göteborg. I år är målet att slippa hamna i ett nytt kvaldrama.

Läs mer: Ny allsvensk säsong för Lindome efter kvaldrama

Under förra säsongen spelade Lindome IBK sin första allsvenska innebandysäsong någonsin. Och det höll på att sluta med en mardröm. Laget vara bara ett mål från att åka ur serien på målskillnad efter förlust i den avgörande kvalmatchen. Men tråden höll även om den var skör. Och nu hoppas laget kunna etablera sig såpass i serien att den dramatiken inte ska upprepas.

– Vi ska hålla oss kvar utan att behöva kvala, det är vårt självklara mål, säger tränaren Stefan Karlholm.

Lättare på pappret

Och på pappret menar han att läget ser betydligt ljusare ut.

– Vi hade ett extremt tufft motstånd i serien i fjol. I år ser det lite lättare ut. Vi har två nykomlingar i vår serie, samt ett lag från Linköping som vi slog i fjol. Men lik förbaskat kommer det att bli tuffa matcher, säger han.

Bra känsla i laget

I torsdags körde laget sitt sista träningspass inför premiärmatchen borta mot IBK Göteborg i dag lördag. Och enligt Stefan Karlholm är det en god känsla i laget.

– Vi känner att vi är så bra som vi kan vara. Vi har tränat hårt hela sommaren och även kunnat öva in en hel del nya saker, bland annat att spela med mer tålamod. Vi har haft lite för bråttom ibland, säger Karlholm.

Två spelartapp

Truppen har Lindome fått behålla i det närmaste intakt. Två spelare har försvunnit på dubbellicens till Warberg i superligan.

– Det är Moa Bernvid och Anna Ekdal som ska försöka ta en plats där. De vill ge det en chans och det är självklart okej, säger Stefan Karlholm.

För att täcka upp har Lindome fått in Annie Dristig på liknande premisser från Lerum i tvåan.

– Hon kommer att vara med oss till hundra procent, men även spela med Lerum om det funkar.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar