Det blir spel för Kållereds herrar i Hockeytvåan även nästa säsong. Arkivfoto: Petter Ullberg.

Kvalet avgjort för Kållered

Nu är Kållered onåbara. I den näst sista kvalmatchen igår besegrade herrarna Mölndal med hela 9–0.

– Killarna spelade riktigt bra hockey igår, från målvakten i första ledet till centern och alla andra däremellan, säger Sven Liedberg, Kållered SK:s lagledare.

Segern innebär att det står klart att Kållered SK kommer att ta hem segern i kvalserien och därmed hålla sig kvar i Hockeytvåan. De har en match kvar, mot Rönnäng, men resultatmässigt är den helt obetydlig. Rönnäng är närmaste lag under det serieledarna, men har fyra poäng mindre än Kållered efter fem spelade matcher. Och att det var dags att fira märktes i omklädningsrummet efter matchen berättar Sven Liedberg.

– Det här har varit deras sista mål för säsongen, att verkligen gå i mål med detta, så alla var väldigt glada och nöjda när vi vann igår. Det var ett bra lagbesked, alla reagerade väldigt positivt, säger han.

Under gårdagens derby i Åby ishall så lyckades Kållered få in tre mål i kassen per period och spenderade mycket tid på motståndarnas planhalva.

– Vi höll uppe spelet väldigt bra och det som särpräglade matchen, tycker jag, var att vi vände spelet väldigt snabbt med några få pass till spelare som redan hade fart på skridskorna i offensiv riktning. Så vi skapade mycket yta på Mölndals halva och kom till avslut ofta, säger Sven Liedman.

Erik Svensson var en av dem som storspelade och puttade in tre av målen och gjorde ett målgörande pass. Han fick lite extra beröm av Sven Liedberg efteråt.

– Han var riktigt het igår. Han har haft den potentialen hela säsongen, men det har gått lite upp och ner med målskjuteriet. Men igår fick han verkligen till det.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar